Hatay Cilvegözü'nde giriş çıkış durdurdu

Hatay Cilvegözü'nde giriş çıkış durdurdu

GÜNDEM Haberleri

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda işlemlerin yavaş gittiğini iddia eden TIR sürücüleri, yaptıkları 4,5 saatlik eylemle giriş ve çıkış yapılmasına izin vermedi

Suriye'ye açılan diğer kapıların kapanması nedeniyle yoğunluk yaşanan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda TIR sürücüleri eylem yaparken oluşan TIR kuyruğu yaklaşık 18 km'yi buldu. TIR sürücüleri, araçlarını sınır kapısı önünde bırakarak giriş ve çıkış yapılmasına izin vermedi. Memurlar yolun açılması için sürücüleri ikna etmeye çalıştı. Bu arada Cilvegözü'ne jandarma sevk edildi. TIR sürücülerinden Mahmut Hatunoğlu, araçlarında tavuk, balık, et ve et ürünleri olduğunu, 4 -5 günden bu yana sırada beklediklerini, sorunlarına çözüm bulunmasını istediklerini belirtti. Sürücü Adnan Yaşatır ve Hüseyin Saçar da diğer sınır kapılarında olduğu gibi kurulacak bir garajda beklemek ve kendilerine verilecek sıra fişi ile hareket etmek istediklerini kaydetti. nbsp;Diğer kapıların kapalı olması nedeniyle yoğunluk yaşandığı, bazı malların gümrük memurları kontrolünde ve refakatinde geldiği öğrenildi. Yardım araçlarının öncelikli olması nedeniyle sıkıntı yaşandığı, konuyla ilgili gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...