Hastaneye adını verdiler

Hastaneye adını verdiler

GÜNDEM Haberleri

Somalililer, dört yıl sonra bu sefer cumhurbaşkanı olarak kendilerini ziyaret edecek olan Erdoğan'ı heyecanla bekliyor

Açlıkla kıvrılan Somali'ye giderek, yaşanan felaketi dünya kamuoyunun dikkatine sunan Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi dört yıl sonra bu sefer Cumhurbaşkanı sıfatıyla ziyaret edecek. Türkiye'nin yardımlarıyla yaralarını saran Somali, Erdoğan'ı heyecanla bekliyor. Yarın gerçekleşecek ziyarette Erdoğan, Türk Kızılay'ı tarafından yaptırılan Afrika'nın boynuzundaki en büyük ve en teşekküllü hastaneyi açacak. 200 yataklı sağlık kurumuna "Türkiye Somali Mogadişu Eğitim ve Araştırma Hastanesi" denilmesi kararlaştırıldı. Ancak Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Türkiye'ye bir jest yapılmasını istedi ve hastaneye "Recep Tayyip Erdoğan " ismi verildi. 160'ı doktor, 600 personelin görev yapacağı hastane; ana-çocuk sağlığından enfeksiyon hastalıklarına, doğum ve bebek servisinden acil servise kadar tüm branşlarda hizmet verecek. Sağlık kampüsünde bir de bin kişilik cami inşa edildi.

OSMAN SAĞIRLI

Hastaneye adını verdiler

Ülkemizi sürekli yanlarında hisseden Somali halkının Türkiye sevgisi bir başka... Türk bayrağı önünde fotoğraf çektirmek onlar için bir ayrıcalık. Hemen her evde bir Erdoğan posteri de görmek mümkün.

Hastaneye adını verdiler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...