Hastanelerden başlıyor...

- Güncelleme:
Hastanelerden başlıyor...

GÜNDEM Haberleri

Sağlık kurumlarına sensörlü sistemler kurulacak. Elektronik cihazlar kullanılmadığı zaman kapalı tutulacak. Klimalar 30 derece olmadan açılmayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dikkat çektiği israfa karşı ilk adım Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlığın uyarısına göre hastanelerde enerji maliyetlerinin azaltılması için şu tedbirler alınacak; Enerji tüketimi yüksek olan dekoratif aydınlatma gereçleri genel aydınlatma maksatlı kullanılmayacak. Kısa süreli kullanılan bölümlerin aydınlatılmasında özellikle merdiven boşluklarında ve tuvalet, lavabo, koridor gibi mekânlarda sensörlü kontrol sistemleri tercih edilecek. Odalarda aydınlatma gereçleri sık sık temizlenecek, açık renk mobilya ve duvar renkleri tercih edilecek. Yeni yapılacak asansör sistemlerinde, verimi en az yüzde 85 olan elektrik motorları veya değişken hız sürücüleri kullanılacak. Dijital elektrik sayacına geçilecek. nbsp;
Hastanelerdeki bilgisayar, yazıcı, fotokopi gibi cihazlar kullanılmadıkları zaman kapalı tutulacak. Satın alımlarda ise, "Energy Star" işareti olması şartı aranacak. Zorunlu haller dışında elektrik ile ısınma veya sıcak su temini yapılmayacak ve kişiye özel elektrikli ısıtma cihazı kullanılmayacak. Beyaz eşyalar en az A eneji sınıfı olacak. Klimalar, dış ortam sıcaklığı 30 derecenin altında iken soğutma maksatlı nbsp;çalıştırılmayacak ve iç ortam sıcaklığı 24 derecenin altına inmeyecek şekilde ayarlanmayacak. Pencerelerde ise düşük yayınımlı ısı kontrol kaplamalı çift cam sistemleri tercih edilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...