Afet Yeniden İmar Fonu böyle çalışacak: Harcamalar kalem kalem ilan edilecek

- Güncelleme:
Afet Yeniden İmar Fonu böyle çalışacak: Harcamalar kalem kalem ilan edilecek

Gündem Haberleri

Afet sonrası zararların giderilmesi için kaynak oluşturulması amacıyla kurulması planlanan Afet Yeniden İmar Fonu ile ilgili kanun teklifi önümüzdeki hafta Meclis gündemine gelecek.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem, sel, yangın, salgın gibi afetlerin zararlarının giderilmesi için kurulacağını açıkladığı Afet Yeniden İmar Fonuna ilişkin kanun teklifi nin hızlıca yasalaştırılması planlanıyor.

AK Parti’nin hazırladığı kanun teklifi ile doğal afetlerden dolayı zarar gören ve doğal afet bölgesi ilan edilen alanlarda imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için gerekli kaynağın oluşturulması amaçlanıyor.

3 AYDA BİR KAMUOYUNA HESAP VERİLECEK

Edinilen bilgilere göre, Fon’un kaynakları bağış, uluslararası krediler ve bütçeden aktarılacak paydan oluşacak. Kaynakların harcandığı yerler kalem kalem ilan edilecek, hesapları şeffaf olacak ve üç ayda bir kamuoyuna hesap verilecek. Fon hem Sayıştay, hem de dış denetime tabi olacak. Fon’da biriken kaynak, sadece doğal afetlerden dolayı zarar gören ve doğal afet bölgesi ilan edilen alanlarda imar, altyapı ve üstyapı çalışmalarında kullanılacak.

TOPLUMA GÜVEN VERECEK

AK Parti kurmayları, “Fon’da biriken kaynak hiçbir şekilde başka bir amaç için kullanılmayacak. Afet sonrası iyileştirme için kullanılacak. Fon, şeffaflık ilkesi gözetilerek yönetilecek. Bu nedenle en fazla üç ayda bir kimden ne kaynak geldi, nereye harcandı, hesapları yayınlanacak. Şeffaf olacağı için topluma da güven verecek. Sistem tamamen şeffaflık ilkesi üzerine kurulacak. Ayrıca Fon, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı çalışacak. Kaynak tahsisini de hazine yapacak. Nereye ne harcanacağını hazine belirleyecek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...