Hangi ilde kaç tane çadır kuruldu? AFAD tek tek açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hangi ilde kaç tane çadır kuruldu? AFAD tek tek açıkladı

GÜNDEM Haberleri

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evi yıkılan ve hasar alan vatandaşların barınması için harekete geçti. Şu ana kadar depremin etkili olduğu illerde 270 noktada çadır kent oluşturduklarını belirten AFAD, kurulan çadır sayılarını paylaştı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası 10 kentte binlerce bina yerle bir oldu, yıkılmayan birçok binada ise hasar meydana geldi. İçişleri Bakanı Soylu, Antakya'da her iki binadan birinin hasarlı olduğunu ifade etmişti. Harekete geçen AFAD, vatandaşların barınma sorununu çözmek için çalışmalara başladı.

"300 BİN 809 ÇADIR KURULUMUNU TAMAMLADIK"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamayla deprem bölgesinde yaptığı çadır kurulumu çalışmalarına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Yapılan paylaşımda, "Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla bölgeye ilk andan itibaren başlattığımız çadır sevkiyatlarımız aralıksız devam ediyor. Depremin etkili olduğu illerimizde şu ana kadar 270 noktada çadır kent alanları oluşturduk. Bireysel çadır talepleri ile birlikte 300 bin 809 çadır kurulumunu tamamladık" açıklamasında bulundu.

İL İL KURULAN ÇADIR SAYISI

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, depremden etkilenen illerde kurulan çadır sayısı şöyle:

Hatay - 69.766
Kahramanmaraş - 66.685
Gaziantep - 49.670
Adıyaman - 45.852
Malatya - 25.380
Adana - 17.515
Şanlıurfa - 8.838
Osmaniye - 7.170
Diyarbakır - 6.328
Kilis - 3.605

AFAD ayrıca, "İlgili kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllülerimiz ve Aziz milletimizin destekleri ile çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi.

MSB: 59 BİN ÇADIR KURDUK

Milli Savunma Bakanlığı da "Millî Savunma Bakanlığı olarak depremden etkilenen bölgelere tüm imkânlarımızı kullanarak insani yardım malzemelerini ulaştırdık, ulaştırmaya da devam ediyoruz" diyerek yapılan yardımları paylaştı.

Hangi ilde kaç tane çadır kuruldu? AFAD tek tek açıkladı

"AFETZEDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Öte yandan AFAD Başkanı Yunus Sezer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda geçici barınma merkezlerinde oluşturulan sosyal alanlara dikkat çekti. Sezer, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kahramanmaraş.

Geçici barınma merkezinde oluşturduğumuz sosyal alanlarla afetzede vatandaşlarımızın yanındayız...

-Çocuk Parkı
-Sosyal Market
-Mescit
-Sağlık Merkezi
-Psikososyal Destek Merkezi

Durmadan yorulmadan!"

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...