Hanedanın itibarı geri verilmeli

Hanedanın itibarı geri verilmeli

GÜNDEM Haberleri

2. Abdülhamit Han'ın Fransa'da yaşayan torunu Bülend Osman, 'Bize sırt dönmek vicdana sığmaz' dedi.

Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın doğumunun 171. yıldönümü anısına Malta Köşkü'nde toplantı düzenlendi. Toplantıya Sultan'ın Fransa'da yaşayan torunlarından Bülend Osman bir mektup gönderdi. Osman, mektubunda, "Osman Gazi'yi, Fatih'i, Yavuz'u, II. Abdülhamid'i yok sayabilir miyiz? Bu topraklar için canını verenleri bir kenara atmak hangi vicdana sığar. Bizim ailemiz 200 kişi, nasıl oluyor da bizim kurduğumuz bu devlet bizi yok kabul ediyor. Camiler, köprüler, saraylar, çeşmeler dedelerimizin bu topraklara miras bıraktığı eserler. Bu eserler herkesin gözü önündeyken dünyaya mal olmuşken, bu topraklara bir imza gibi işlenmişken bu eserleri meydana getiren aileye sırt dönmek vicdana sığmaz" dedi.Mektubunda, 'Orta Asya'dan kopup gelen bu şanlı medeniyetin temsilcilerine, göz ardı edilmeden itibarlarının verilmesini' isteyen Osman, "Aile üyelerinin tamamının vatandaş yapılmasının, maaş bağlanmasının iyi olacağını düşünüyorum. Bu eserleri bırakanların torunlarına bir vefa borcu sağlanmış olur. Osmanlı her zaman adalet veren bir yapıydı. Bu yapı üzerine teşekkül etmişti. Belki bu yolla gurur duyulan bu eserlere karşılık bir adalet dağıtılmış olur. II. Abdülhamid olmasaydı belki de Türkiye; Polonya, Bulgaristan, Romanya olurdu. Bunu Batı'da herkes söylüyor. Bu çok aşikâr bir gerçek Batı için" ifadelerine yer verdi.


BİZE SAHİP ÇIKIN
"Bizim ailemiz 200 kişi" diyen Osman, "Nasıl oluyor da bizim kurduğumuz bu devlet bizi yok kabul ediyor" şeklinde konuştu. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...