Hamza Yerlikaya, 'Kırkpınar'da doping var diyemem'

Hamza Yerlikaya, 'Kırkpınar'da doping var diyemem'

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Hamza Yerlikaya, 'Doping var diyemem, tedbiri almak bizim asli görevimiz. Kırkpınar'ın özüne, layık başarılı bir Kırkpınar arzusundayız" dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Hamza Yerlikaya, "Doping var diyemem, tedbiri almak bizim asli görevimiz. Tertemiz, her yönüyle, Kırkpınar'ın özüne, Er Meydanı'na layık başarılı bir Kırkpınar arzusundayız" dedi. Yerlikaya, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin gerçekleştirildiği Edirne'deki Er Meydanı'nda yaptığı açıklamada, Kırkpınar'da dün yaşanan doping olayıyla ilgili gerekli açıklamalarda bulunulduğunu söyledi. Her anlamda tertemiz yapılı bir güreş arzuladıklarını ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti: "Sıfır tolerans, bundan sonraki süreçte de sıfır tolerans... Bu bizim kendi tasarrafumuz değil, aynı zamanda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ve TGF'nin ortak çalışmasıyla yapılan bir uygulama. Temiz güreşte, temiz yağlı güreşte başarılı yiğitleri Er Meydanı'nda görmek istiyoruz. Doping var diyemem, tedbiri almak bizim asli görevimiz. Tertemiz, her yönüyle, Kırkpınar'ın özüne, Er Meydanı'na layık başarılı bir Kırkpınar arzusundayız."
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile zaman zaman tartışmalar yaşadıklarını, ancak aralarında husumet olmadığını vurgulayan Yerlikaya, sözlerini "Biz güreş ailesiyiz. Ben doğruları söylerim, bundan sonrasını kendi üzerine alan alır, almayan almaz. Bireysel husumet gütmek büyüklere, Er Meydanı'na yakışmaz, böyle bir şey söz konusu değil" diye tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...