Haluk Bayraktar, CHP’li milletvekiline sert tepki gösterdi: ‘Bu defa başaramayacaksınız’

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Haluk Bayraktar, CHP’li milletvekiline sert tepki gösterdi: ‘Bu defa başaramayacaksınız’
GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Baykar şirketinin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, CHP’li milletvekiline sert tepki gösterdi. Bayraktar, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç’ın soru önergesine karşılık ‘Bu defa başaramayacaksınız’ dedi. İşte Haluk Bayraktar’ın Twitter’da yaptığı o açıklama…

Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi hamlesinin öncü şirketlerinden Baykar Teknoloji'nin geliştirdiği Bayraktar TB2 SİHA (silahlı insansız hava aracı) başta olmak üzere askeri ürünleri tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Özellikle Azerbaycan’ın Ermenistan karşısında Karabağ zaferine ulaşmasını ve Ukrayna’nın Rusya’ya karşı başarılı imha faaliyetlerini sağlayan ‘Türk SİHA’ları Avrupa ve dünya basınının da gündeminden düşmezken Türkiye’de mecliste sunulan bir soru önergesi savunma sanayi şirketinin tepkisine yol açtı. 

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın cevaplamasını isteyerek TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu. Av. Sevda Erdan Kılıç’ın “ASELSAN’da yıllardır çalışan 200’ün üzerinde personel hiçbir gerekçe gösterilmeden, ‘Şahıs Güvenlik Belgesi olumsuz çıktı’ denilerek işten uzaklaştırılıyor. Türkiye’nin güvenliği için önemli bilgilere sahip olan bu personeller, daha önce ‘güvenli’ idi de şimdi mi ‘güvensiz’ oldu?” şeklinde bir iddia ortaya attı.

HALUK BAYRAKTAR: 'SİNSİCE İFTİRA VE ALGI OYUNLARIYLA...'

Kılıç'ın soru önergesine Baykar şirketinin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. 

Haluk Bayraktar, CHP’li milletvekiline sert tepki gösterdi: ‘Bu defa başaramayacaksınız’Haluk Bayraktar'ın tweeti

Haluk Bayraktar, söz konusu soru önergesinin kaleme alındığı bir haberin görsellerini

'da yayınlayarak Sevda Erdan Kılıç’a şu sözlerle tepkisini koydu: “Öz kaynaklarınla sıfırdan geliştirdiğin teknolojilerle dünyanın gıpta ile baktığı bir firma ol, memleketin ana muhalefet partisi sinsice iftira ve algı oyunlarıyla yoluna TAKOZ koysun. Nuri Demirağ gibi bu topraklara ait girişimcileri yok etmiş bu zihniyet bu kez başaramayacak!” 

Haluk Bayraktar, tweetinin devamında ise, "Baykar prensip olarak hiçbir zaman savunma sanayiinde faaliyet gösteren Aselsan, Tusaş, TEİ gibi kurumlarda aktif olarak çalışan kişileri işe almaz. Ancak stajyerlikten alıp emek vererek yetiştirdiğimiz birçok arkadaşımız bugün sektörümüzün güzide firmalarında çalışmaktadır.

Her yıl gençlerimize destek olabilmek için büyük bir yaz staj programı yürütüyoruz. Her yaz en az 1200 öğrenci staj programımızda yer alıyor. Baykar kurum kültürü olarak büyük oranda bu stajyer arkadaşlarımızı bünyesine katarak yola devam ediyor." dedi. 

'İSTERSENİZ YOLUMUZA MAYIN DÖŞEYİN...'

Selçuk Bayraktar da

üzerinden açıklama yaparak, o sözlere tepkisini gösterdi: "Tüm dünya övgüyle bahsederken, SİHA'larımızı kullanan ülkeler kahraman derken, içeride birileri sadece iftira peşinde. PKK/YPG sıkışınca saldırı siyasetten geliyor. İstediğiniz kadar yolumuza TAKOZ hatta MAYIN döşeyin. Biz, son nefesimize kadar bu zihniyetle mücadele edeceğiz!"

Haluk Bayraktar, CHP’li milletvekiline sert tepki gösterdi: ‘Bu defa başaramayacaksınız’Selçuk Bayraktar'ın tweeti 

Haluk Bayraktar’ın ve Selçuk Bayraktar'ın Twitter'daki açıklamalarına kısa süre içinde onlarca Twitter kullanıcısı yorum atarak Baykar’a destek verdi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...