Halka BDP zulmü

Halka BDP zulmü

GÜNDEM Haberleri

Öcalan'ın cezaevi şartlarının iyileştirilmesi ve muhatap alınması için açlık grevi yapan mahkûmlar BDP'ye malzeme oldu. Daha önce, açlık grevini bırakmaya çalışan mahkûmlara gözdağı veren BDP, dün de onlara destek bahanesiyle Doğu ve Güney Doğu'da hayatı durdurdu. Hakkari, Diyarbakır ve Şırnak başta olmak üzere birçok şehirde esnaf kepenklerini açamadı. BDP'nin boykot çağrısı yüzünden vatandaşlar, çocuklarını okula göndermeye de çekindi. İzinsiz yürüyüş yapan PKK yandaşları da polise saldırıp, sokakları savaş alanına çevirdi.

nbsp;BDP Genel Başkanı SelahBold (CTRL+B)attin Demirtaş'ın "açlık grevleri"ne destek amacıyla yaptığı eylem çağrısı birçok şehirde olayların çıkmasına yol açtı. Doğu ve G.Doğu'da binlerce esnaf kepenk açamadı. BDP'nin çağrısı üzerine meydanlarda toplanan göstericilerin eylemi terör örgütü PKK'ya destek gösterine dönüştü. Polise de saldıran PKK sempatizanları birçok işyeri ile evlere de maddi hasar verdi. Demirtaş'ın "hayatı durdurun" çağrısı üzerine İstanbul Okmeydanı'nda toplanan BDP yanlıları, önce barikat kurup ateş yaktı, ardından polisin dağılın uyarısına taş ve sopalarla karşılık verdi. Gruptakilerin de müdahale sırasında, taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile polise saldırdıkları görüldü. Okmeydanı'ndaki olaylardan esnafın da etkilendiği ve kepenklerini açmadığı görüldü. PKK lehine sloganlar atan BDP'li gruptan bazı kişilerin kapalı olan birçok işyerine de saldırdığı ve maddi zarar verdi. Olaylar sonucunda birçok PKK sempatizanı gözaltına alındı. Bu arada, aralarında çocukların da bulunduğu bazı vatandaşların olayların ortasında kaldığı, polisin yardımı ile bölgeden uzaklaştırıldığı dikkat çekti. nbsp;Öte yandan, G.Doğu ve Doğu'da esnaf kepenk indirdi. Yüksekova'da PKK sempatizanları MOBESE kameralarının bulunduğu direkler ile elektrik direklerini oksijen tüpü kullanarak devirdi. Şırnak'ta da yürüyüş yapmak isteyen göstericiler PKK lehine sloganlar atıp molotoflarla polise saldırınca olaylar çıktı. Kimsenin evden çıkmadığı bölgede sokaklar boşaldı. Van, Hakkari, Mardin, Erzurum, Bursa, Mersin, Batman, Eskişehir, Ankara, Bitlis, Adana'da da göstericiler güvenlik güçlerinin "dağılın" uyarısına taş ve molotoflarla karşılık verdi.
Öte yandan, açlık grevlerinde dün flaş bir gelişme de yaşandı. Van F Tipi Cezaevi'nde 182 kişinin açlık eylemlerine son verdiği belirtildi. 200 tutuklu ve hükümlünün başladığı eylemde, açlık grevine son verenler arasında tutuklu olan eski Van Belediye Başkanı Bekir Kaya da bulunuyor.


Demirtaş ateşledi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "30 Ekim'de hayatı durduracağız" diyerek yasıdışı göstericileri teşvik etmesinin faturası ağır oldu. BDP'nin Grup Toplantısı'nı Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde yapacağını açıklaması ile şehir güne gergin başladı. Kepenklerin kapalı olduğu kentte, otobüsler, minibüsler çalışmadı, öğrenciler okula gidemedi. Polisle çatışan göstericiler, askeri lojmanları taşladı. Göstericilere bir teşekkür konuşması yapan Demirtaş, İmralı'ya gitme önerilerini yineledi. Demirtaş, "Çağrımıza kulak vererek hayatı durduran halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...