Halk röntgenciliği onaylamıyor...

Halk röntgenciliği onaylamıyor...

GÜNDEM Haberleri

İktidar aleyhine yayınlanan tapelere rağmen AK Parti'nin yüzde 46 oy alması, Türk halkının röntgenciliği onaylamadığı şeklinde yorumlandı.

2014 Yerel Seçim sonuçları, Türk halkının gizli kulaklara ve özel hayatın röntgenlenmesine karşı mesafeli durduğunu bir defa daha ortaya koydu. 17 Aralık 2013 tarihinden bu yana internette yayınlanan onlarca tape ve iktidar aleyhine etki yapması beklenen gizli kayıtlara rağmen AK Parti oyları yüzde 46 seviyelerinde çıktı. Yaşananların ardından iktidar partisinin oylarının erimemesi, Türk halkının röntgenciliği onaylamadığı şeklinde yorumlandı. Seçim sonuçlarının bir diğer yorumu da, ortaya konan kayıtların önemli bölümünün montaj olduğuna dair halktaki inanç...Türk seçmeninin gizli kamera kayıtları ve röntgenciliğe olan tavrı yeni değil. 2011 seçimlerinin bir yıl öncesinde CHP'nin o zamanki genel başkanı Deniz Baykal, özel hayatıyla ilgili internette yayınlanan bir görüntü sebebiyle istifa etmek zorunda kalmıştı. CHP buna rağmen 2007'deki yüzde 20.78'lik oyunu, 2011'de yüzde 25.94'e yükselmişti. Aynı durum 2011 seçimleri öncesinde MHP'nin başkanlık divanı üyelerine yönelik komploda da ortaya çıkmıştı. MHP'nin genel başkan yardımcılarıyla ilgili yayınlanan özel hayat kayıtları, kamuoyu araştırmalarında yüzde 10 barajının altında çıkan MHP'ye tepki oyları getirmişti. MHP, 2011 seçimlerinde oylarını yüzde 12.98'e yükseltmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...