Halk boykota uymadı Demirtaş uydu!

Halk boykota uymadı Demirtaş uydu!

GÜNDEM Haberleri

Doğu ve Güneydoğu'da başlatılan boykot çağrısı bölge halkından karşılık bulmadı. Ama HDP?lideri çocuklarını okula göndermedi

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ana dilde eğitim için yaptığı bir haftalık boykot çağrısına Doğu ve Güneydoğu'dan beklenen karşılığı almadı. Bölge'de boykota sadece Selahattin Demirtaş uydu ve iki çocuğunu okula göndermedi.  Batman, Bingöl, Siirt, Tunceli ve Mardin'de okulların neredeyse tamamı öğrencilerle doldu, taştı. Sabahın erken saatleriyle birlikte Diyarbakır genelinde öğrenciler velileriyle birlikte okulların yolunu tuttu. 
Çocuğunu okula getiren bir veli, bütün öğretmenlerin ders işlediğini ve sınıfların dolu olduğunu belirterek, “Her şey ortada. Öğretmenler ders işliyor, çocuklar sınıfta” dedi. Aynı manzara Batman'da da vardı. Sokaklar öğrenci ve velilerle doldu. Çocuklarını okullara götüren veliler, boykot çağrısına tepki gösterdi. Çağrıyı doğru bulmadığını belirten Habip Yürek, “4 çocuğum var ve hepsini okula gönderdim. Boykot ne demek. Çocuklar 24 saat de okulda kalsalar, yine göndereceğim” dedi. 
Murat Aslankılıç adlı veli de çağrıya tepki göstererek, “Çocuklarımızı okula gönderdik ve kararı da doğru bulmuyoruz” diye konuştu. Ayrıca Siirt'te okulları gezen İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, velilerin boykot kararına uymayarak çocuklarını okullara gönderdiğini aktardı.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...