Halep oradaysa yardım burada

Düzenleyen:
Halep oradaysa yardım burada

GÜNDEM Haberleri

‘1 tır yardım malzemesi toplayabilir miyiz’ diyorlardı, 5 tır yola çıktı.

İrfan Özfatura İSTANBUL

Yenibosna Hazret-i Ebubekir Camii Cemaati Halepli kardeşlerine bigane kalmadı. Diyanet Vakfı öncülüğü ve Bahçelievler Kaymakamlığı riyasetinde başlatılan kampanya mahalleli tarafından ciddiye alındı. Tırların hareketinden evvel bir konuşma yapan Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit “Türk milleti mazlumları mağdurları yalnız bırakmaz, elini taşın altına koyar. Suriye’de günahsız insanlar hem kendi devletleri tarafından, hem süper güçler tarafından bombalanıyor, yetmez gibi bir de ipi dışarda DAEŞ’in saldırısına uğruyor. Adları sözüm ona İslam devleti ama sadece Müslüman kanı döküyorlar. Çaresiz insanların gözü Anadolu’da. Ne mutlu Allah’ın mülkünü, Allah’ın yolunda harcayanlara. Şükran duyuyorum onlara” dedi.

ENSAR OLALIM Kİ…

Organizasyona öncülük yapan Abdülhalık Selman Hoca ise “daha demin bir çocuk geldi, cebindeki bir buçuk lirayı bıraktı ve okula harçlıksız gitti. Eğer yavrularımız kendini mesul hissediyorsa tamamdır. Yarınlarımız teminat altında... Ben bu işe aldığım bir telefon üzerine niyetlendim. ‘Hocam un lazım, çocuklar kadınlar aç’ diyorlardı, o gece uyuyamadım, uzun uzun hesap yaptım. Mahalleli olarak bir tır doldurabilir miydik acaba? Sağ olsun başımızda şefkatli idarecilerimiz vardı, bize kol kanat geriyorlardı bir yerden başlamalıydık. Nitekim bir tır peşinde koşarken 5 tır  doldu. Şimdilik 2 bin yatak, 2 bin yastık, 1400 battaniye ve 1100 kaban yolluyoruz. Bir tır da Gaziantep’ten katılacak.  Muhacir olmak zor, çok zor. Biz bu gün kardeşlerimize Ensar olalım ki Rabbimiz benzer acıları yaşatmasın. Bu milletin evladı olmak gerçekten büyük lütuf. Zulüm yolunda yardımlaşanlardan da olabilirdik. Ne kadar şükretsek az. Rabbim bizi bu bayrağın altından ayırmasın” dedi.  Bilahare söz alan Bahçelievler Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ve Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Uyan yaptıkları duygulu konuşmalarla mahallelinin gözlerini yaşarttılar. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...