Halep için insani yardım koridoru çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Halep için insani yardım koridoru çağrısı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yardımeli Derneği Genel Başkanı Danışman, Halep'te yaşanan drama dikkati çekerek, bölgeye insani yardımların zamanında ulaştırılabilmesi için acil olarak insani yardım koridorunun açılması gerektiğini söyledi.

Yardımeli Derneği Başkanı Sadık Danışman, dernek merkezinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Halep'in iç savaş öncesi Ortadoğu'nun müstesna şehirlerinden olduğunu belirterek, "Halep şehri artık tarih sayfalarında, fotoğraf albümlerinde hatıralarda kaldı." dedi.

Esed rejimi ve destekçilerinin Halep'te büyük katliamlar ve zulümler yaptığını dile getiren Danışman, şöyle konuştu:

"Halep'te yaşanan bu insanlık dramı 7,5 milyar insanın gözü önünde işlenmekte. Halep'teki bu insanlık dramı, zulüm tabloları, İslam ülkelerinin ve tüm dünya ülkelerinin televizyon ekranlarına ve yazılı basına yansımakta. Suriye'de katledilen 500 bin kişi ve göç eden 7 milyon insan, yıkılan, yakılan Suriye, Ümran ve Aylan bebekler, yaşlılar ve kadınlar, insanlık vicdanını harekete geçirmeye yetmedi demek ki... Yardımeli Derneği olarak, bu mazlum coğrafyalarda, Suriye'de, Halep'te bunlar yaşanmamalıydı diyoruz. Halep'te yaşananlar sadece zalimlerin suçu değil. Zalimleri bu insanlık suçundan engellemeyen, tüm insanlığın, hepimizin sorumluluğu yok mu? Halep'te daha fazla insanlık yok edilmeden insan olan ve insanlığa duyarlı dünya insanlığı, İslam alemi harekete geçmeli, sorumluluk bilinci ile bu ölüm makinalarını durdurmalıdır."

"Dünya insanlığı ile Halep arasında insani yardımlarda köprü olmaya hazırız"

Danışman, Halep'te yaşanan drama karşı acil olarak harekete geçilmesi çağrısında bulunarak, "Halep'te insanlık zalimler tarafından katledilirken Halep tarihi, kültürü, mimarisi ile yakılıp yıkılırken BM'de Halep için alınan ateşkes kararı Rusya ve Çin tarafından veto edildi. Zalimlere, 'Suriye'deki zulme, yani bebek, çocuk, kadın ve yaşlıları katletmeye devam edin' demektir. Şu bilinmeli ki zalimler, vetocular ve zulme seyirci kalanlar, lanetle anılıp tarihin çöplüğünde kalırken, Ümran-Aylan gibi Suriyeli çocuklar ve zulme uğrayanlar, tarihin unutulmaz sayfalarında yer alacaktır." ifadelerini kullandı.

Yardımeli Derneği’nin tüm şubeleriyle şu anda Halep için seferber olduğunu aktaran Danışman, Halep'e gıda ve kıyafet gibi insani yardımları ulaştırmada son aylarda ciddi sıkıntılarla karşılaşıldığını anlattı.

Danışman, "Halep'e insani yardımların zamanında ulaştırılabilmesi için acil olarak insani yardım koridoru açılması gerekiyor." diyerek, derneğin, dünya insanlığı ile Halep arasında insani yardımlarda köprü olmaya hazır olduğunu vurguladı.

Sadık Danışman, "Ancak Halep'in bizlerden, sizlerden tüm insanlıktan talebi; zulümleri, ölümleri, göz yaşını, kanı durdurmaktır. Zalimlere karşı mazlum Halep halkı ile saf tutmaktır. İnsanlığın bitmediğini haykırmaktır. Ayrıca insani yardımın yanı sıra Halep için İDSB ve TGTV sivil toplum örgütlerinin alacağı her türlü fiili eylem kararlarında yer alacağımızı deklare ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...