Haklılığımız tespit edildi

/ Kaynak: AA
Haklılığımız tespit edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Korkmaz, "İsrail bizim topraklarımız içerisinde ilk defa yargılanıyor ve hükmediliyor. Bu çok müthiş bir olay" dedi.

Mavi Marmara gemisinde bulunan AK Parti Düzce Milletvekili Korkmaz, "İsrail bizim topraklarımız içerisinde ilk defa yargılanıyor ve hükmediliyor. Bu çok müthiş bir olay. Bizim burada haklılığımız tespit edildi" dedi.

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Mavi Marmara gemisine saldırı davasında, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık için mahkemenin verdiği yakalama ve tutuklama kararına ilişkin, "Bizim burada haklılığımız tespit edildi" dedi.

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde yer alan Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinin davaya ilişkin verdiği kararı değerlendirdi. Korkmaz, "İsrail bizim topraklarımız içerisinde ilk defa yargılanıyor ve hükmediliyor. Bu çok müthiş bir olay. Bizim burada haklılığımız tespit edildi. Tüm dünyanın tescil etmiş olduğu haklılık bir kez daha Türkiye'de tescil edildi" dedi.

İsrail kurulduğundan beri bu topraklarda yaşayanların, hakim güçler tarafından İsrail'in dümen suyuna sokulmaya çalışıldığını iddia eden Korkmaz, "Biz neredeyse 'Varlığım, İsrail varlığına armağan olsun' der duruma gelmiştik" ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ndeki çıkışını hatırlatan Korkmaz, "Yargılanamaz denen İsrail, önce Sayın Başbakanımızın Davos'taki tutumuyla sersemletildi. Sayın Başbakan 'one minute'dan ziyade orada, İsrail Başbakanının yüzüne dönerek katilliğini yüzüne haykırdı. 'One minute' bir sembol oldu ancak orada esas olan şey hepimizin bildiği gibi, İsrail Başbakanına, 'Siz çocukları öldürmeyi çok iyi bilirsiniz' diye başlayan sözleri oldu" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Davos tutumundan sonra, Mavi Marmara gemisinin İsrail-Türkiye ilişkilerinin olması gereken seviyeye çektiğini savunan Korkmaz, şunları söyledi:

"Mavi Marmara Türkiye-İsrail ilişkilerini olması gereken noktaya çektiği için bir milattır. Dokunulamaz denilen İsrail, bizim mahkemelerimizde yargılandı ve haklarında kırmızı bültenle arama kararı çıkartıldı. Bu son derece önemli bir durumdur. İsrail'in tılsımı bozulmuştur, Türk halkı üzerindeki korku kalkmıştır."

İsrail'in bölgeyi idare etmek için karşısındaki en büyük güç olan Türkiye'ye sürekli hamleler yaptığını dile getiren Korkmaz, Türkiye'de yaşanan olayların arkasında İsrail'in olduğunu ve bunu söylemek için de belgelere ihtiyaç olmadığını savundu.

"Bizim duruşumuz siyonizme karşı bir duruştur" diyen Korkmaz, şunları söyledi:

"Biz İsrail halkına karşı antisemitist duruş sergilemiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Türkiye'yi kimse İsrail'in dümen suyuna sokamaz. Sivil toplum kuruluşları olarak tüm haklarımızı kullanacağız. Hükümet zaten duruşunu sergiliyor."

Mavi Marmara'ya saldırı davasında paralel yapının da yargılandığını ifade eden Korkmaz, "İsrail'in yanında yargılanan ve kaybeden Fethullah Gülen zihniyetidir. Mavi Marmara yolcuları İsrail'den izin almaları gerekiyordu zihniyeti Türkiye mahkemeleri tarafından mahkum edilmiştir" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...