Hakkari şehitleri memleketlerine uğurlandı

Düzenleyen:
Hakkari şehitleri memleketlerine uğurlandı

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü PKK, FETÖ'nün uşakları başarısız olunca tekrar devreye girdi. Çukurca'da yol kontrolü yapan Mehmetçiğe pusu kuruldu. Çatışmada 8 askerimiz şehit oldu. 3 bölgede 35 PKK'lı öldürüldü, şehitlerin kanı yerde kalmadı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Doğanlı bölgesinde, terör örgütü PKK mensupları, yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. Yaralı askerler Hakkari ve Çukurca’daki hastanelere kaldırıldı. Çatışmanın devam ettiği bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Çatışmada yaralanan 8 askerden 3’ü daha kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Böylelikle şehit sayısı 8’e yükseldi. Kahramanlar için ilk tören Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda yapıldı. Helikopterlere konulan şehitlerin, sivil kıyafetli asker arkadaşları da tabutların başında gözyaşlarını tutamadı. Buradaki cenaze merasiminin ardından defnedilmek üzere şehit Jandarma Teğmen Selim Coşkun (25) Adana’ya, Jandarma Astsubay Kıdemlı Çavuş İbrahim Betin (28) Afyonkarahisar’a, Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel (25) İstanbul’a, Uzman Çavuş Hüsnü Erkut Tokat (23) Erbaa’ya, Jandarma Uzman Çavuş Sercan Özkul (25) Balıkesir’e, Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş(23) Sakarya’ya, Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz (23) Çorum’a ve Jandarma Uzman Çavuş Samat Aktaş (25) Bursa’ya uğurlandı.

3 AYLIK SÖZLÜYDÜ 

Şehitlerden Hasan Keleş’in Sakarya’nın Karasu ilçesindeki evinde yas var. Baba Yaşar, anne Cemile Keleş ve şehidin 6 kardeşi aldıkları acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evinin önüne dev bir Türk bayrağı asıldı. Aile ziyarete gelen yakınlarının ve vatandaşların taziyelerini kabul etti. Şehidin 3 ay önce sözlendiği, belirlenecek bir tarihte ise evlenmeyi planladığı öğrenildi. Şehidin ağabeyi Burhan Keleş, “Kardeşim 1.5 yıldır Hakkari’de. 1.5 ay önce buradaydı. Makamını biliyoruz, cennete gitti benim kardeşim. 24 yaşındaydı daha, şehit olduğuna inanamıyorum” dedi.

OĞLUNU SON KEZ UYARMIŞ

Bursalı şehit Jandarma Uzman Çavuş Samet Aktaş’ın Mustafakemalpaşa ilçesindeki babaocağı acı haberle yıkıldı. Şehit Uzman Çavuş’un anne ve babası Mehmet ve Bedriye Aktaş’ın taziyeleri kabul ederken ayakta durmakta güçlük çektikleri görüldü. Baba Aktaş, oğluyla en son iki gün önce görüştüklerini, kendisini hainlere karşı uyardığını anlattı. Oğlunun kurban bayramında izne geleceğini anlatan acılı baba Aktaş, “Birlikte kurban kesecektik. Nasip olmadı. Cenazesi geldi. Ne yapalım, vatan sağolsun. Onlar orada olacak ki bu vatan beklenecek. Başka diyecek bir şey bulamıyorum” diye konuştu.

1 YILLIK EVLİYDİ

Şehit düşen Jandarma Teğmen Selim Coşkun’un Adana’daki babaevinde üzüntü hâkim. Selim Coşkun’un şehadet haberi, merkez Sarıçam ilçesi Orhangazi Mahallesi’nde oturan babası Ali ile annesi Fatma Coşkun’a, askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı. Şehidin, 3 yıl önce göreve başladığı, yaklaşık 1 yıldır da evli olduğu öğrenildi.

35 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Yüksekova’daki Beybuta T. Üs Bölgesine, 3 ayrı grup halinde sızma girişiminde bulunan PKK’lı teröristlerin keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilmesi üzerine düzenlenen hava harekâtı sonucunda 23, kara harekâtında ise 4 olmak üzere toplam 27 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Çukurca’daki çatışmalarda ise 8 PKK’lı terörist öldürüldü.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...