Hakim Bey'in kanunu!

Hakim Bey'in kanunu!

GÜNDEM Haberleri

Öğretmenler derse, milletvekilleri de Meclis'e başörtüleri ile girebiliyor. Ama hakim Mustafa Karadağ, başörtülü avukatlara izin vermiyor.

Demokratikleşme Paketi kapsamındaki düzenleme ve Danıştay kararına rağmen, bazı hukukçuların "başörtü yasağı" sürüyor. Ankara Adliyesi'nde görülen bir davaya başörtülü giren avukatın davası, hakimin "laiklik direnişi" sebebiyle ertelendi. Avukat Tuğba Arslan, Ankara 11. Aile Mahkemesindeki bir boşanma davasına başı kapalı olarak girdi. Hakim Mustafa Karadağ ise, "duruşmaya başı kapalı olarak girdiğini" zapta geçirdikten sonra, Arslan'ın bu şekilde duruşmaya giremeyeceğini söyledi. Gerekçe olarak ise; "Bangalor Yargı Etiği İlkeleri", "Avrupa Barolar ve Hukuk Birlikleri Konseyi Meslek Kuralları", AİHM ve Anayasa Mahkemesi'nin, "başörtüsünün laiklik karşıtı güçlü bir dini ve siyasal simge olduğuna" ilişkin kararlarını gösterdi.Serbest avukat olduğunu belirten Avukat Arslan da, "Memurlara dahi başörtüsü serbest bırakılmıştır. Danıştay'ın yürütmenin durdurulması kararı var. Bu nedenle duruşmalara başörtülü katılacağım" dedi. Hakim Karadağ, Arslan'ın "başörtülü olarak duruşmalarda görev yapamayacağı" gerekçesiyle duruşmayı erteledi. Mahkeme, davacıya, "kendini başka bir vekille temsil etmesi" için süre verdi.
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi de olan Tuğba Arslan, Danıştay 8. Dairesi'nin, 'Avukatlık Meslek Kuralları'nın 20. maddesindeki "avukatların mahkemelerde başları açık görev yapacaklarına" ilişkin düzenlemeyi durdurduğunu hatırlattı.
Bu karara rağmen, duruşmaya alınmamasının hukuka aykırı olduğunu savunan Arslan, "Bu olaydan dolayı bir avukat olarak ve bir kadın olarak çok rencide oldum. Birçok mahkemede duruşmaya giriyorum, bir tek bu mahkemede böyle bir sorunla karşılaştım. Dünya İnsan Hakları Günü'nün kutlandığı bu haftada, böyle bir durumun yaşanması ülkemiz açısından üzüntü vericidir" diye konuştu.
Bu tavır, Hakim Mustafa Karadağ'ın ilk vukuatı değil. Karadağ, aynı gerekçeyle Saadet Partisi Genel Başkanı nbsp;Mustafa Kamalak'ın avukat eşi Zübeyde Kamalak'ı da salona almamıştı.
nbsp;Hakim Bey'in kanunu!

"ÜLKEMİZ İÇİN ÜZÜNTÜ VERİCİ"
Avukat Tuğba Arslan, baş-örtüsü yüzünden davanın ertelenmesine tepki gösterdi: Bu hukuka aykırı. Birçok mahkemede duruşmaya giriyorum, sadece burada problem yaşadım. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...