Hakan Fidan, AB temsilcilerinin yüzüne söyledi: Gazze’ye gelince ifade özgürlüğü ilkenizi unuttunuz

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Hakan Fidan, AB temsilcilerinin yüzüne söyledi: Gazze’ye gelince ifade özgürlüğü ilkenizi unuttunuz

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Gazze için yoğun diplomasi trafiği devam ediyor. Önceki akşam ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile çatışmanın bölgeye yayılmasının önlenmesi, rehinelerin bırakılmasını sağlamaya yönelik çabalar ve insani koridor oluşturmanın aciliyetini ele alan Fidan, dün de AB’ye üye ülkelerin temsilcilerine açık mesajlar verdi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Bakan Hakan Fidan, AB Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut ve AB üyesi ülkelerin büyükelçilerini kabul etti. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Hakan Fidan, Avrupalı muhataplarına İsrail’in Gazze’de sivilleri hedef alan saldırılarının derhâl durdurulması ve ateşkesin ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Dışişleri Bakanı “İki devletli çözümü hedefleyen barış sürecinin bir an önce başlaması lazım. Bu bağlamda, garantörlük mekanizmasından faydalanılabileceği kanaatindeyiz. Bazı Avrupa ülkelerinde Filistin’i destekleyen gösterilerin yasaklanmasına yönelik adımlar atılırken, Kur’ân-ı kerimi hedef alan saldırılara ifade özgürlüğü gerekçesiyle izin verilmesi, çifte standarttır” dedi. 

Son dönemde yeniden ısınan Türkiye-AB ilişkilerinin de masaya yatırıldığı görüşmede, Fidan’ın “Gümrük Birliği’nin yenilenmesi ve vatandaşlarımıza vize serbestîsi sağlanması bizim için başlıca öncelik alanları” dediği öğrenildi.

VİZE ENGELİ KALMALI 

Vize serbestîsinin hayata geçirilmesi için AB’nin samimi çaba ortaya koyması gerektiğini kaydeden Fidan, şu mesajları verdi: Vatandaşlarımızın vize almalarını geciktiren engeller kaldırılmalı. Vizelerin çok girişli ve uzun vadeli olmasını bekliyoruz. 

KÜÇÜK HESAPLARI BIRAKIN 

Terörle mücadele konusuna da değinen Hakan Fidan’ın “Daha güçlü bir iş birliği içinde olmamız lazım. AB’nin, Türkiye’ye vizyoner bakış açısıyla yaklaşmasını, küçük siyasi hesapları bir yana bırakmasını umuyoruz” dediği belirtildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...