Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji uzmanı kritik tarihi verdi: Pazar gününden itibaren... (3 Aralık 2022 hava durumu)

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji uzmanı kritik tarihi verdi: Pazar gününden itibaren... (3 Aralık 2022 hava durumu)

GÜNDEM Haberleri

'Hafta sonu hava nasıl olacak, İstanbul'da kar yağacak mı?' Meteoroloji Genel Müdürlüğü Aralık ayının ilk hafta sonunda yurt genelinde nasıl bir hava beklendiğini açıkladı, sağanak ve kar görülecek iller belli oldu. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise sosyal medya hesabından önümüzdeki günlere dikkat çekti, kurak bir haftanın bizleri beklediğini açıkladı. Yağışlar sadece Doğu Anadolu'da görülecek. İşte 3 Aralık 2022 MGM hava durumu tahminleri...

Son dakika Meteoroloji haberi: Aralık ayı geldi, sıcaklıklarda keskin bir düşüş yaşandı. Yurdun birçok bölgesi ilk kar yağışlarını alırken, diğer bölgelerde ise sağanak etkisini sürdürdü. Uzman isimler özellikle 15 Aralık sonrasına dikkat çekerek İstanbul dahil birçok kentte kar yağışı görülebileceğini açıklamıştı. Son durum ne? 3 Aralık hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak ve kar yağışı beklenen kentleri açıkladı.

3 ARALIK (BUGÜN) HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Yozgat ve Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji uzmanı kritik tarihi verdi: Pazar gününden itibaren... (3 Aralık 2022 hava durumu)3 Aralık 2022 MGM hava durumu tahmin haritası

PROF. DR. ŞEN UYARDI: PAZAR GÜNÜNDEN İTİBAREN...

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda önümüzdeki günlerde yurt genelinde havanın nasıl olacağını duyurdu ve uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şen, "Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu yağışlı, genellikle yağmur, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda dar ve alanda KKY ve kar yağışlı.Sıcaklık ortalamanın üzerinde devam ediyor" dedi.

"Pazar gününden itibaren Türkiye kurak bir haftaya girecek" diyen Prof. Dr. Şen, "Doğu Anadolu'nun doğusu dışında yağış görünmüyor. Sıcaklık ortalamanın üzerinde hatta gelecek haftanın 2. yarısında biraz daha yükseliyor. Önümüzdeki hafta sonu sıcaklıklar düşüyor. Bu dalgalanmaları Aralık ayında göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da havanın bugün öğleden evvel hafif yağmurlu olacağını ve sıcaklığın 13 derece civarında seyredeceğini belirten uzman isim, yarından itibaren 3-4 gün yağış görülmeyeceğini söyledi.

ANKARA °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 13°C
Çok bulutlu ve sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı

İZMİR °C, 17°C
Parçalı bulutlu

KOCAELİ °C, 14°C
Çok bulutlu ve sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 17°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 22°C
Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

KAYSERİ °C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

BOLU °C, 10°C
Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 15°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

TRABZON °C, 14°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 6°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

GAZİANTEP °C, 18°C
Az bulutlu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...