Haddini aştı! Baykal orada kal

Düzenleyen:
Haddini aştı! Baykal orada kal

GÜNDEM Haberleri

CHP’li Deniz Baykal, anayasa değişikliğini eleştirirken “Beşer şaşar. Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın” dedi. Peygamberlerin İsmet sıfatını inkar eden Baykal'a ilahiyatçılardan tepki: Tövbe etsin

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, “Hayır” kampanyası için gittiği Trabzon’a akıl almaz bir skandala imza attı. Anayasa değişiklik teklifini “Diktatörlük getirir” diye eleştiren Baykal, planlanan yeni sistemin dünyada eşi ve benzerinin olmadığını savundu. İddiasını desteklemek için sözlerine peygamberleri de karıştıran Baykal şu vahim cümleleri kurdu: “Tek adama bu yetkiler verilir mi? 600 yıl bir imparatorluğu, 100 yıldır da cumhuriyeti dünyanın en zor koşullarında dim dik ayakta tutmuş bir milletiz. Şimdi bu milletin 80 milyonu diyecek ki; ‘Ben yapamıyorum, sen gel yapıver. Bir kişi kim olursa olsun. Olmaz arkadaşlar. Böyle bir kişi tasavvur edilemez. Dünyada yok böyle bir uygulama. Türkiye’de niye olsun? Yani ben imkânsızlıkları siyaseten başarmış bir milletim. Gideceğim, ‘al sen beni yönet, istediğini yap’ diyeceğim. Olmaz böyle bir şey arkadaşlar. Beşer şaşar. Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın. Olmaz, kimseye bu yetki verilmez, verilmemeli. Hele 15 yıllık yönetiminde hata üstüne hata yapmış ise, 15 yılda 15 tane büyük hatası varsa bu olmaz.”

TÖVBE ETSİN
Baykal’ın peygamberle ilgili garip sözlerine ilahiyatçılardan tepki geldi. Peygamberlerin günahsız olduğunu, dolayısıyla “bozulmasının” da mümkün olamayacağını belirten ilahiyatçılar şu hatırlatmada bulundu: “Peygamberlere iman, imanın altı şartından biridir. Peygamberler Allah’ın elçisidir. Kusursuz ve günahsızdırlar. Büyük-küçük günahlardan, mekruh işlemekten ve kötülüklerden korunmuşturlar. Bu yüzden “İsmet” sıfatını taşırlar. Yalan söylemezler. Emindirler. Eğer Müslümansa “peygamber bozulur” diye söyleyenin tövbe etmesi lazım gelir. Galiba CHP’liler Allah’ın elçisi peygamberleri hükümdar gibi görüyor.” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...