Hac kuraları çekildi: 2 milyon 120 bin kişiden sadece 80 bini sevindi

Hac kuraları çekildi: 2 milyon 120 bin  kişiden sadece 80 bini sevindi

GÜNDEM Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: “Kurada ismi çıkmayanlar karamsarlığa düşmesin. İsyan veya aşırı tepki Müslümana hiç yakışmaz.”

Hac farizasını yerine getirmek üzere başvuruda bulunan 2 milyon 120 bin 967 hacı adayının hac kuraları çekildi. Bu sene Türkiye’ye 80 bin kişilik kontenjan ayrıldığı için sadece bu kadar hacı adayı kura sonunda sevinç yaşadı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kura çekiminde yaptığı konuşmada “Hac ibadetinin  yapılacağı alan sınırlı olduğundan bir yılda en fazla 2 milyon kişi hac ibadetini yapabilmektedir. Bu sayı aşıldığı zaman facialara neden olmaktadır. Bunun için zorunlu olarak ülkelere kota ve kontenjan uygulanmaktadır. Ülkemizde şu ana kadar 2 milyon 120 bin 967 kardeşimiz bu ibadeti yapabilmek için müracaat etti. Yani Suudi Arabistan sadece Türkiye’den hacı kabul etse bizim hacı adaylarımız bile fazla geliyor” dedi. Türkiye’nin bu yılki kontenjanının 80 bin olduğunu, bunu sınırlama olmadan en baştan aldıklarını belirten Erbaş, bir miktar daha kontenjan alabilirlerse bunu kâr sayacaklarını dile getirdi. Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kurada ismi çıkmayanlar umutlarını kaybetmeden yeni yılda kurayı bekleyecekler. Kurada ismi çıkmayanlar, karamsarlığa düşmesin, isyan veya aşırı tepki Müslümana hiç yakışmaz” diye konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...