Haberal'ın durumu bizi alakadar etmiyor

Haberal'ın durumu bizi alakadar etmiyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, tutukluluk durumuyla ilgili, "Haberal konusu şu anda tamamen yargının konusudur. Ve yargı ile ilgili olan bu konu hakkında şu anda dışarıdan içeriden bazı aktivistlerin şu veya bu kişilerin bu tür temennileri bizi pek ilgilendirmiyor. Bizi alakadar etmiyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nbsp;CHP'nin tutuklu milletvekili Mehmet Haberal'ın yargının konusu olduğunu belirterek, "Aktivistlerin temennileri bizi ilgilendirmiyor" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin Afganistan'dan en son çıkacağını söyledi. Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik nbsp;İşbirliği Konseyi toplantısı sonrası Başbakan Erdoğan, Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, özellikle Tercihli Ticaret nbsp;Anlaşmasını görüştüklerini bunu kısa zamanda imzalamayı arzu ettiklerini bildirdi. nbsp;9 yıl önce 175 milyon olan iki ülke ticaret hacminin geçen yıl sonunda 1 milyar doları aştığına dikkat çeken Erdoğan, hedeflerinin 2 milyar nbsp;doları aşmak olduğunu söyledi. nbsp;

YARGI NEDENİYLE KÜRESEL SERMAYEYİ ÇEKEMEDİK

"Ekonominin değişmez bir kuralı vardır. Girişimci kendisi için adeta cıvı gibidir. Para kendisi için uygun zemini arar" diyen Erdoğan, "Girişimci onun peşinden koşar. Dolayısıyla hiçbir girişimci parasını kaybedeceği yerde yapmaz. Zaman zaman bizde yargı bu noktada küresel sermayeye karşı farklı tavırlar oluşturmuştur. O dönemlerde de bunun ciddi sıkıntılarını yaşadık. Girişimciyi çekemedik. Yasal düzenlemeler yapmak suretiyle bazı adımlar attık. Çünkü girişimcinin geleceği ülke yatırım için güvenilir olması lazım. İstikrar olması lazım. Güvenilir olmazsa girişimci o ülkeye gitmez. Yatırımlarını yapmaz. Neresi güvenliyse oraya gider" ifadelerini kullandı.

İYİ TERCÜME ET ESPRİSİ

Erdoğan, konuşmasını çeviren tercümana, "Bir söz söyleyeceğim onu iyi tercüme et" diyerek, "Bizim bir sözümüz var. nbsp;Kızım sana söylüyorum gelinim sen işit" demesi üzerine salondakilerden büyük bir alkış aldı.

NATO YOLU MUTABAKATLA ÇÖZÜLMELİ: nbsp;

Erdoğan ve Gilani daha sonra soruları cevapladı. Erdoğan, Afganistan'a yönelik NATO Yolu'nun Pakistan tarafından açılması konusunda düşüncesinin sorulması üzerine, "Bu konu Pakistan'ın kendi takdiridir. Kendi vereceği karardır. Bu konu üzerinde bizim herhangi bir açıklamada bulunmamız doğru değildir. Bunu bir NATO ülkesi olarak şüphesiz ki karşılıklı bir mutabakat çerçevesi içerisinde çözmek en isabetli yol olacaktır" dedi. Pakistan Başbakanı Gilani ise aynı soruya, "Parlamento kararına uyduk. Parlamento ne karar verecekse uymaya devam edeceğiz. Bütün dünya ile beraber yürümek istiyoruz" cevabını verdi. nbsp;

MEHMET HABERAL'IN DURUMU

Erdoğan, Pakistan'da bazı örgütlerin mektup yayınlayarak Mehmet Haberal'ın serbest bırakılmasını istediklerinin anımsatılması üzerine ise, şöyle konuştu: "Haberal konusu şu anda tamamen yargının konusudur. Yargıyla ilgili olan bu konu hakkında şu anda dışarıdan, içerden bazı aktivistlerin, şu veya bu kişilerin bu tür temennileri bizi pek ilgilendirmiyor, bizi pek alakadar etmiyor. Yargı bu konuda ne karar verirse herkes buna uymak durumundadır. Konu sıradan bir konu değildir. Konunun ilişkili olduğu madde ciddi bir maddedir ve bu maddeyi bile bile ne yazık ki mensubu olduğu siyasi parti bu kişileri aday göstermiştir. Mesleki noktadaki taassupla bu iş ele alınırsa yanlış olur. Mesleğinde çok başarılı bir insan olabilir ama yargı farklı şeyler ele almak suretiyle bunları değerlendirmek suretiyle böyle bir karara varmıştır. Şu anda da bu süreç devam etmektedir. Bize düşen sadece bu süreci izlemektir. Haberal nbsp;tutuyluyken aday gösterilmiş bir şahıstır."

BİZİM MUHALEFET NEYSE O

Erdoğan, bir gazetecinin ana muhalefet lideri Navaz Şerif'le de görüşüceğini anımsatması üzerine Türk muhalefetine gönderme yaptı. Erdoğan, şöyle konuştu: "Navaz Şerif'le sayın Gilani arasında bir dayanışma olmasını isterim. Pakistan'ın çıkarı bunu gerektirdiği için. İlk dönemlerde muhalefetin iktidarı desteklediğini biliyorum. Hatta o zamanlar sayın Gilani'ye 'Böyle bir muhalefet bizim başımıza' demiştim. Biz de tabi böyle bir muhalefet yoktu. Başta ne ise hâlâ aynı şekilde devam ediyor. Görüyorsunuz bu beyaz. Onlar siyah der. Böyle bir muhalefet anlayışı olmaz. Buna rağmen mücadelemizi sürdürdük, sürdürüyoruz. Muhalefetin yapıcı muhalefet anlayışı çok önemli."

AFGANİSTAN'DAN NATO'NUN ÇIKIŞI

NATO'nun 2014 sonunda Afganistan'dan çekilmesinin sorulması üzerine ise, Erdoğan, şu cevabı verdi: "2014 sonu gibi görünüyor ama kesin bir süre değil. Sonraya da sarkabilir. Türkiye olarak biz bütün ülkeler oraya terk ettikten sonra biz terk etmeyi düşünüyoruz. Kardeşlerimizi orada yalnız bırakmayı düşünmüyoruz. Onlar ne zaman derlerse 'tamam teşekkür ederiz' biz o zaman ayrılmayı hedefliyoruz. O ana kadar da çalışmaya devam edeceğiz. Fransa ayrılacağını açıkladı. Ama Almanya 'Beraber girdik beraber ayrılmamız gerekir. Bunun için 2014 sonunu beklememiz lazım" gibi bayan Merkel'in bir açıklaması var. "


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...