Güven Erkaya'ya içki tebrikleri 28 Şubat dosyasında

Güven Erkaya'ya içki tebrikleri 28 Şubat dosyasında

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erbakan'ın davetinde içki içen Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya'ya gönderilen 'tebrik' mektupları ortaya çıktı

28 Şubat post modern darbesiyle ilgili dava dosyasından, dönemin mimarlarından eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya'ya gönderilen mektuplar çıktı. Mektuplarda, dönemin Başbakanı Necemettin Erbakan ile Erkaya'nın 3 Ağustos 1996 gecesi bir araya geldiği Yüksek Askeri Şura toplantısı sonrası verilen yemekte içki içmesi takdir ediliyor. Mektuplardan bazıları şöyle:
gt; nbsp;"Ali Eser. Saygıdeğer Oramiral Güven Erkaya, Başbakanın yemek davetinde sergilediğiniz tutarlı ve açık tutumunuzdan dolayı sizi tekrar tüm güvenimi teyit ederek, candan tebrik ediyoruz."
gt; nbsp;"Zatıalinizin tuttuğu kadeh, Büyük Atatürk'den sonra hiçbir komutanın elinde bu kadar anlamlı duramazdı. En derin saygı ve sevgilerimle ellerinizden öperim. Merhum eski bir silah arkadaşınız generalin oğlu, Avukat Ertuğrul Gülsoy."
gt; nbsp; "Sayın komutanım, Gazetelerden öğrendiğim kadarıyla Genelkurmay Başkanına dahi içki içme cesaretini ve bağnazlığa direnme gücünü siz göstermişsiniz.Ne mutlu ki bize Deniz Kuvvetlerinin başında sizin gibi Atatürkçü bir komutanımız var.Emirlerinizi bekler saygı ve sevgilerimi arz ederim. Ertan Ülgen." Haber Merkezi ANKARA




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...