Gürültüye 2.8 milyon lira para cezası uyguladı

/ Kaynak: AA
Gürültüye 2.8 milyon lira para cezası uyguladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl şikayet üzerine, gürültüye neden olan işletmelere 2 milyon 822 bin lira para cezası uyguladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gürültü kirliliğinin önlenmesi amacıyla ülke genelinde sürdürülen çalışmalar kapsamda gelen şikayetler üzerine, geçen yıl 2 bin 419 denetim yapıldı. Denetimlerde,gürültü kirliliğine neden olan işletmelere toplam 2 milyon 822 bin lira idari para cezası verildi. nbsp;Bakanlığın oluşturduğu Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattı'na ise geçen yıl boyunca toplam 5 bin 754 gürültü şikayeti geldi. Çağrıların bin 956'sı İstanbul'dan, 350'si İzmir'den, 310'u ise Ankara'dan geldi. nbsp;Hattı arayanlar, eğlence mekanlarındaki yüksek müziğin yanı sıra ramazan davulu, sokak düğünü, inşaat makinesi araç motoru, alarm, hayvan ve evden bağırtı sesleri gibi değişik şikayetlerde de bulundu. nbsp;Teneffüs zili de korna sesi de şikayet sebebi
Yetkililerden alınan bilgiye göre, bu kapsamda yapılan şikayetlerden bazıları şöyle oldu:
-İstanbul'dan arayan bir vatandaş, ünlü bir eğlence mekanının "Türk sanat müziği gibi kulağa hoş gelen müzikler çalmasını" istedi.
-Erzurum'dan arayan şikayet sahibi, evinin yakınındaki okulun teneffüs için çalan müziğinden rahatsız olduğunu belirterek, bunun yerine mehter marşının çalınmasını talep etti.
-Adana'dan bir vatandaş ise her sabah öğrenci almak için evinin altında kornaya basan servis sürücüsünü şikayet etti.
-Van'da bir camide görev yapan imam da camide çalan cep telefonlarından yakınarak, yetkililerin önlem almasını istedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...