Gurbanoğlu, Gülen'in kişisel eşyalarından müze kurmuş

Gurbanoğlu, Gülen'in kişisel eşyalarından müze kurmuş

GÜNDEM Haberleri

Azerbaycanlı iş adamı Mubariz Gurbanoğlu'nun FETÖ/PDY kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan, 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle dava açıldı.

Gurbanoğlu'nun FETÖ'nün Rusya'daki okullarına para aktardığı, örgüt yöneticisi firari Akın İpek, Harun Tokak ve İhsan Kalkavan'la fotoğrafları olduğu kaydedildi. Sanığın örgütün yurt dışı yapılanmasından sorumlu Ahmet Hamdi Vural ile gizlilik esasına dayalı irtibatının olduğu anlatılan iddianamede, jammer cihazları kullanılarak bu görüşmelerin içeriğinin öğrenilmesinin engellemeye çalışıldığı aktarıldı. İddianamede, Gurbanoğlu’nun Gülen ile yüz yüze görüşüp şahsi eşyalarını dahi alıp kurmuş olduğu müzede sergileyecek kadar örgüte yüksek aidiyet içerisinde hareket ettiği belirtilerek gözaltı ve savunma sürecinde savunma yapmayı dahi reddettiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...