Güney Kore'den Manisalı gazi torunlarına eğitim yardımı

/ Kaynak: AA
Güney Kore'den Manisalı gazi torunlarına eğitim yardımı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Güney Kore Cumhuriyeti, Kore Savaşı'na katılan Manisalı 14 gazinin torununa eğitim yardımı yaptı.

Manisa Orduevi'nde Kore gazileri onuruna düzenlenen etkinlikte iki ülkenin milli marşları okundu. Burada konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Kore'de verilen mücadelenin dünyaya örnek olduğunu belirterek, "Öyle bir tarihin mirasçısıyız ki dünyanın neresine gidersek gidelim mutlaka olumlu bir izlenim bırakmış, asil bir milletiz" dedi. Güney Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Jooseng Han ise "Gazilerimiz benim babamdır, dedemdir. Bu tam anlamıyla gerçek bir kardeşliktir. Türk gazileri gerçek bir kahramandır. Cesur ve kahramanca savaşları tüm dünyaya örnek olmuştur. Kore halkı sizlerin bu mücadelesini hiç unutmadı, unutmayacak" diye konuştu.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan da Güney Kore ile ilişkilerin her zaman kalıcı olacağına değindi.
Tandoğan, Güney Kore Cumhuriyeti'nin gazi torunlarına yaptığı eğitim yardımıyla Türk gençlerinin iyi şekilde eğitilmesini ve topluma faydalı birer birey olmasını sağladığını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Kore Savaşı'na katılan Manisalı gazi torunlarına eğitim yardımında bulunuldu, sertifika verildi.
Askeri Ateşe Han, daha önce madalyası verilmeyen 87 yaşındaki Kore gazisi Necati Kaldırım'a da madalya takdim etti.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...