Gül'ün danışmanına 28 Şubat sorgusu

Gül'ün danışmanına 28 Şubat sorgusu

GÜNDEM Haberleri

Geçtiğimiz senelerde Cumhurbaşkanına savunma baş danışmanlığı yapan Cihangir Akşit, 28 Şubat davası çerçevesinde ifade verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski Savunma Baş Danışmanı Emin Cihangir Akşit'in, 28 Şubat soruşturması kapsamında ifade verdiği ortaya çıktı. Ankara TMK 10. maddesiyle Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Ekim'de Akşit'in ifadesine başvurdu. 28 Şubat döneminde Kıdemli albay olan Cihangir Akşit'in soruşturma dosyasında bulunan belgelerde Batı Çalışma Grubu'na (BÇG) giriş kartı olan personel listesinde ismi yer alıyordu. Bir süredir yurt dışında olduğunu beyan eden Akşit, savcılık sorgusunda, BÇG bünyesinde görev almadığını, bu kapsamda yapılan çalışmalara da katılmadığını anlattı. Akşit, Cumhurbaşkanı Gül'e yaptığı savunma danışmanlığı görevinin sona erdiğini, soruşturmada kendi isminin de geçmesini basında yer alan haberlerden öğrendiğini belirtti. Gül'ün baş danışmanlığına 2010 yılında getirilen Akşit, sorgusunun ardından serbest bırakıldı. nbsp;Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Akşit, İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanlığına atandığı, Ağustos 2008 Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında emekliye sevk edilmişti. 28 Şubat soruşturmasında daha önce ifade veren, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanık olan emekli Albay Mustafa Kemal Savcı, "BÇG giriş kartından haberim yok. İsmimin listeye nasıl girdiğini bilmiyorum" demişti. Savcı, o dönem üstü olan Akşit ile ilgili şunları söylemişti: ''Beni bu konuda mağdur eden Batı Çalışma Grubu'nu kuran ve yöneten Orgeneral Çevik Bir ve ismimi bana bildirmeyen, tebliğ etmeyen Kurmay Albay Cihangir Akşit'ten şikayetçi olduğumu savcılıkta verdiğim ifademde belirttim.''
Arzu YILDIZ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...