Güllerin kanadına milli dokunuş

Düzenleyen:
Güllerin  kanadına milli dokunuş

GÜNDEM Haberleri

Uluslararası firmalarda çalışan Türk mühendisler, kurdukları Trio Composites adlı şirketle Türkiye’de üretilmeyen rüzgâr santrali ekipmanlarını İzmir’de üreterek hem iç piyasaya hem de ihracata katkı sağlamayı hedefliyor.

 İzmir’in Bornova’da üretime başlayan mühendisler, rüzgar sektörünün ihtiyaç duyduğu kompozit ürünlerin hem prototipini oluşturacak hem de seri üretimini yapacak. Trio Composites Yönetici Ortağı Martı Yıldırım “Geçen sene itibarıyla yaklaşık 15 bin parçayı Meksika’ya ihraç ettik. Bu sene bu rakam 25 bin dolaylarında olacak. Biz Türkiye’de üretilen bir parçayla ilgilenmiyoruz. Örneğin kanadın üzerinde yer alan susturucu denilen parçanın Türkiye’de üreticisi yok. Şu anda biz iki farklı prototip üretme aşamasındayız. Denemenin ardından seri üretime geçeceğiz. Beş sene içinde yüzde 20’lik pazar payı hedefliyoruz” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...