Gülen bir numaralı şüpheli

Gülen bir numaralı şüpheli

GÜNDEM Haberleri

Son "paralel" operasyonun 1758 sayfalık fezlekesinde Fethullah Gülen'in ilk sırada yer aldığı 80 kişilik şüpheli listesi bulunuyor.

Emniyetteki ''paralel yapı''ya yönelik İstanbul merkezli olarak 12 şehirde düzenlenen son operasyonun fezleke detayları ortaya çıktı. Fethullah Gülen'in 1 numaralı şüpheli olarak yer aldığı 1758 sayfalık fezlekede, eski polis Emre Uslu, Gültekin Avcı, eski Terörle Mücadele Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 80 kişi şüpheli olarak yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu dahil 101 kişinin ise ''müşteki-mağdur'' olarak bulunuyor. Fezlekede, şüphelilerin müştekilere yönelik kanunsuz eylemleri tek tek sıralanıyor. Terörizmin tanımının yapılarak, ilk defa 'Paralel Devlet Yapılanması'' (PYD) ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ifadeleri kullanılıyor. Ayrıca söz konusu örgütün kuruluşu, amacı, yapılanması, faaliyetleri ve stratejisi fezlekede anlatılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...