Gül'e, eski İstanbul fotoğrafları sürprizi

Gül'e, eski İstanbul fotoğrafları sürprizi

GÜNDEM Haberleri

Pascal Sebah imzalı albümü Cumhurbaşkanı Gül'e veren Macaristan Başbakanı Viktor Orban, "Elimizdeki tek kopya bu, onu da size hediye ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, geçen hafta Macaristan'a gerçekleştirdiği ziyarette, Başbakan Viktor Orban tarafından eski İstanbul fotoğraflarının yer aldığı kitap hediye edildi. Kitap, Osmanlı İmparatorluğu döneminde fotoğraf denince akla gelen ilk isimlerden Pascal Sebah'ın stüdyosunun imzasını taşıyor. Dikkatle incelediği kitabın bir kopyasının olup olmadığını soran Gül'e, Orban, "Elimizdeki tek kopya bu, onu da hediye ediyoruz" diye cevap verdi. Kitabın özelliği Osmanlı dönemine ait, 1800'lü yıllarda çekilmiş İstanbul fotoğraflarından oluşması ve zamanın en önemli fotoğraf stüdyolarından biri tarafından hazırlanması.

nbsp;Gül'e, eski İstanbul fotoğrafları sürprizi
nbsp;Gül'e, eski İstanbul fotoğrafları sürprizi
nbsp;Gül'e, eski İstanbul fotoğrafları sürprizi

OSMANLI'NIN GÜNLÜK HAYATINDAN KESİTLER
Cumhurbaşkanı Gül'e hediye edilen "İstanbul'dan Hatıralar" isimli kitapta, Osmanlı Devleti'ndeki günlük hayatı anlatan kareler yer alıyor. Gül ile Orban'ın tek tek incelediği kareler arasında, 1850'de Karaköy ve 1876'da Galata'da çekilmiş fotoğraflar da bulunuyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...