Gül'den 'fişleniyoruz' iddiasına sert açıklama

/ Kaynak: AA
Gül'den 'fişleniyoruz' iddiasına sert açıklama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Gül, CHP'lilerin "fişleniyoruz" iddiasına ilişkin olarak, açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır'da "Türkiye içişlerimize karışıyor" iddiasını, "Türkiye'nin uyarılarını iç meseleleri kurcalama değil bir dostun duyduğu üzüntü, yaşadığı şok ve onların dikkatini çekip, onlara yardımcı olma şeklinde görmek gerekir. Biz onlara yardımcı olmak istiyoruz" sözleriyle değerlendirdi. Gül, "Mısır'da yaşananların hepsi İslam ve Arap dünyası adına utanç. Dostları bunun acısını duyuyor, her ölen Mısırlının acısını duyuyorum açıkçası. Herhalde bu ülkelerin dostları olmayanlar da var, kurşun atmadan bu büyük güçlerin tükenmesine seviniyorlardır" dedi.
CHP'lilerin "fişleniyoruz" iddiası
Cumhurbaşkanı Gül, CHP'lilerin "fişleniyoruz" iddiasına ilişkin olarak, "Cumhurbaşkanı olarak bana sunulan istihbarat raporlarında böyle bir şey hiç görmedim, böyle bir şey olacağını da hiç tahmin etmiyorum. Siyasi partilerle ilgili bu tip şeylerin olacağını hiç tahmin etmiyorum. Türkiye gibi hukukun, demokrasinin geçerli olduğu bir ülkede, kuralları belli olan bir ülkede bunlar olmaz, olamaz da" diye konuştu.
Nazarbayev ile görüştü
Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile bir araya geldi. Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Teşkilatının Azerbaycan'ın Gebele kentinde yapılan III. Zirvesi kapsamında, Gül ve Nazarbayev, zirvenin yapıldığı Haydar Aliyev Kongre Merkezi'nde görüştü. Basın mensuplarının başlangıcında görüntü almasına izin verilen görüşmeye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...