Gül konuştu, kafalar karıştı! Ne demek istedi?

Gül konuştu, kafalar karıştı! Ne demek istedi?

GÜNDEM Haberleri

Tekrar aday olup olmayacağı tartışılan Cumhurbaşkanı 'Gelecekle ilgili siyaset planım yok' dedi.

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olup olmayacağı ve Başbakan ile görev değişimi yapıp yapmayacağı merak edilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün ilk 'siyasete dönmeyeceği' mesajını verdi. Kütahya'yı ziyaretinde konuşan Gül şunları söyledi: "Ben bütün kademelerde devlete hizmet ettim, büyük bir şerefle bu görevleri yerine getirdim ve bundan büyük bir gurur da söz konusu olamaz. Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını burada paylaşmak isterim. Çünkü bakıyorum, birçok spekülasyonlar yapılıyor, birçok şeyler söyleniyor. Günü geldikçe bunlar daha çok konuşulacaktır, tartışılacaktır. Ama bunun da bilinmesini arzu ederim."
Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin Putin ile Medvedev formülü ile ilgili yönelttiği soruya ise "Ben onları doğrusu, bu şekilde demokrasiye çok yakışan bir uygulama olduğu kanaatinde değilim. Bugünkü şartlar içinde düşüncemi söylemiş oldum" cevabını verdi.
Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığına yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soru üzerine de "Onu da gayet açık bir şekilde söyledim. Bugün Cumhurbaşkanı olduğum için bazı konuları açık konuşmak beni sınırlıyor. Ama şu bir gerçek ki ben bağımsız bir şekilde siyasete girmiş veya cumhurbaşkanı olmuş bir insan değilim. Dolayısıyla muhakkak bunu arkadaşlarımızla konuşacağımızı, tartışacağımızı ve neticede hep beraber bir karara varacağımızı ve bunu da kendi aramızda konuşarak halledeceğimizi daha önce de söylemiştim" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Gül'ün açıklamalarını "Sayın Cumhurbaşkanımızdan dinlemeden birşey söyleyemem" sözleriyle değerlendirdi.


Gül ne demek istedi?


Cumhurbaşkanı Gül'ün "siyaset planının olmadığı" açıklaması hem "siyasete döneceği" hem de "bırakacağı" yorumlarına sebep oldu. Peki kim ne dedi?



Burhan Kuzu
"Belki Sayın Başbakanımızdan siyaset teklifi bekliyor. Kendisinin görüşü siyaset dışında kalmak da olabilir. Tayyip Bey aday olursa konuşacak bir şey kalmaz."
Yusuf Halaçoğlu
"Gül'ün açıklaması cumhurbaşkanlığına devam etmeyi düşündüğünü gösteriyor. Erdoğan ve Gül ters düşmezler. Açıklamalar, bu iki ismi gündemde tutmak için yapılıyor."


Haluk Koç
"Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı değil partili devlet başkanı olmak istiyor. Sayın Gül'e de bu senaryo içinde yer kalmadığı görülüyor"


Mustafa Karaalioğlu
Gül, net konuştu. "Planım yok" diyor. Bu bir anlamda Erdoğan'a "Sen Cumhurbaşkanlığı düşünüyorsan ben zaten orada yokum" mesajını veriyor. nbsp;


Gül, ne demişti?
27 Şubat 2013: Vakti gelince arkadaşlarla karar veririz.
4 Ocak 2014: Bir şey söylemem için çok erken. nbsp;
3 Nisan 2014: Başbakan ile konuşma zamanı geldi.
16 Nisan 2014: Hiç kimse şimdiden 'Bu benim cebimde' de dememektedir
18 Nisan 2014: Şu aşamada siyaset planım yok.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...