Gül: Bunların hepsi sıkıntılı devlet böyle gidemez!

Gül: Bunların hepsi sıkıntılı devlet böyle gidemez!

GÜNDEM Haberleri

CHP'li Erdal Aksünger'i Köşk'te kabul eden Gül'ün dinleme konusundaki hassasiyetini dile getirdiği bildirildi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Denetleme Kurulu'nun kişisel veriler ve dinlemelerle ilgili raporuyla ilgili eleştiriler getiren CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger'i dün Köşk'e davet ederek görüştü. Edinilen bilgilere göre; Aksünger görüşmede, Cumhurbaşkanı Gül'ün de dinlendiği iddialarına değinerek telefon dinlemeleri konusunu gündeme getirdi. Aksünger, herkesin birbirini dinlediğinin net bir şekilde görüldüğünü söyledi. Daha önce kendisinin dinlenmesiyle ilgili yorum yapmaktan kaçınan Cumhurbaşkanı Gül'ün de bu konuda, "Bunların hepsi çok sıkıntılı. Devlet böyle gidemez" değerlendirmesini yaptığı belirtildi. Görüşmede hükümetin internete yeni düzenleme getirme girişimi de gündeme geldi. Aksünger, bunun bir sansür anlamına geleceğini, internetin uluslararası yönü olduğunu ve bu sebeple engellenemeyeceği görüşünü ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün bu konuda da "size katılıyorum" dediği öne sürüldü.
Yine, görüşmede Aksünger, 2010'dan bu yana emniyet istihbaratın elinde olan envanterin kaydının tutulmadığı iddiasını gündeme getirirken Cumhurbaşkanı Gül bu konuda da "Nasıl envanter bulunmaz" değerlendirmesini yaptı. Öte yandan NTV'ye konuşan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak, "Bu konuda tedbirlerin alınmasını doğal karşılıyorum. Çünkü artık bu iş zıvanadan çıktı. Herkes bu dinlemeleri yapabiliyor. Paralel yapının gayrı resmi, gayrı meşru olarak dinlemeler yaptığını biliyoruz" diye konuştu.
Şükran Kaban/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...