Evladını ve torunlarını toprağa veren gözü yaşlı anne, gelen borç haberiyle bir kez daha yıkıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Malatya’da evladını ve torunlarını kaybeden gözü yaşlı kadın, acısı dinmeden gelen telefonla bir kez daha yıkıldı. Depremde hayatını kaybeden kızının, eşyalarını aldığı mobilyacı hakkını helal etmediğini borcu istediğini söyleyince isyan eden kadın gözyaşlarına boğuldu.

Kahramanmaraş merkezli depremde binlerce can hayatını kaybederken, on binlerce kişi de evinden, memleketinden oldu.

Yaraların sarılmaya çalışıldığı afet bölgesinde bazı işletme sahipleri ise alacaklarının peşine düştü. 

'İnsalık ölmüş' dedirten haber Malataya'dan geldi. Malatya’nın Ciritpınar Mahallesinde enkaz altında kalan Özlem Yılmaz (34), oğlu Ali Osman ve kızı Nur Sima depremde hayatlarını kaybetti. Aileden geriye bir tek 12 yaşındaki Aysima kaldı.

Anneanne Havva Serttaş kızının ve iki torunun cenazesini kendi imkanlarıyla Adana’da toprağa verirken, gelen bir telefonla ikinci kez yıkıldı.

DEPREMDEN KAÇTI, DEPREME YAKALANDI

Serttaş, “Malatya depreminde kızımı ve iki torunumu kaybettim. 1 torunum 40 saat sonra sağ olarak çıkartıldı. Şuan yanımda kalıyor. Babaları kendilerinden ayrıydı, ne aradı ne de cenazelerine geldi. Cenaze aracı bulamadım, kendi imkanlarımla bir pikap arkasına koyarak getirdim. 3 cenazemi Adana’da toprağa verdim. Benim kızım depremden kaçtı ama Malatya’da yakalandı ve orası mezar oldu” dedi.

Evladını ve torunlarını toprağa veren gözü yaşlı anne, gelen borç haberiyle bir kez daha yıkıldı

'KIZIMIN KEMİLERİ SIZLAYACACAK MEZARINDA'

Kızının depremden önce mobilya aldığını ve borcunu ödeyemediğini belirten Serttaş, “Malatya’da bir mobilyacı var, kızım oradan alışveriş yapmış. 19 bin 400 lira borcu varmış. Mobilyacı bu durumda bizden parayı istiyor ve ‘hakkımı helal etmiyorum’ diyor. Ben bu parayı nerden bulacağım. Benim kızımın kemikleri sızlayacak mezarında” diye gözyaşlarına boğuldu.

Evladını ve torunlarını toprağa veren gözü yaşlı anne, gelen borç haberiyle bir kez daha yıkıldı

'ANNEMİN SESİNİ DUYDUM'

Depremde 40 saat sonra sağ kurtulan Aysima Yılmaz ise, “Depreme uykuda yakalandım. O sırada rüya görüyordum ve Nursima’ya dedim ki, hadi uyu deprem oluyor ama o sırada başka odadaymış. Kendi kendime konuşurken biri beni koltuğun yanına koyup gitmiş. Depremde koltuğun üstüne duvar çöktü, eğer o olmasaydı benim üzerime düşecekti. Sonrasında annemin sesini duydum, kızım kalk ben geldim diye ağlıyordu. Bende anneme seslendim ama duymadı. Bende tekrar uyumuşum. Daha sonra makine seslerini duydum ve beni kurtardılar. Depremden kurtuldum ama kardeşim çıkamadı diye üzgünüm” dedi.

Evladını ve torunlarını toprağa veren gözü yaşlı anne, gelen borç haberiyle bir kez daha yıkıldı

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...