“Görmedim, duymadım bilmiyorum” dedi ve gitti

“Görmedim, duymadım bilmiyorum” dedi ve gitti

GÜNDEM Haberleri

Sincan’da tankların yürütüldüğü 28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, savunma yaptı.

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edilen Karadayı, 28 Şubat’ın, siyasi partilerin iktidar olma hırs ve arzusuyla huzurla yaşanan demokratik, laik bir yaşam ortamında, dini referans olarak kullanarak ülkeyi çağ dışı bir rejime yönlendirmek arzusuyla ortaya çıkmış sosyal bir huzursuzluk olduğunu savundu. Karadayı, “Bu süreç, bazı çevrelerde sıkça söylendiği gibi asla bir darbe süreci değildir” dedi. Kendini mağdur ilan edip dönemin hükümetini suçlayan Karadayı, Sincan’da tankların yürütülmesiyle ilgili de, “Tankların zaruri yol değiştirmesini bir darbe algısı gibi takdim edildi. Zaten tanklar bir darbe yapsa Ankara’ya gelir. Gidiş, öbür tarafa...” dedi.

Mahkeme Başkanının BÇG ile ilgili sorusuna da “86 yaşındayım. Böyle bir emir verdiğimi hatırlamıyorum. Dört sene başkanlık yaptım ama hiçbir zaman BÇG’yi duymadım” diye cevapladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...