Görevden ihraçları gündemde: Sıra Tırcılarda

Görevden ihraçları gündemde: Sıra Tırcılarda

GÜNDEM Haberleri

HSYK Müfettişleri, MİT'e ait TIR'ları durdurarak arama yapan dört savcı ile dönemin Kırıkhan Başsavcısı hakkındaki incelemesini tamamladı.

Ebru Karatosun ANKARA nbsp;
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Müfettişleri, Hatay ve Adana'da MİT'e ait TIR'ları durdurarak arama yapan ve geçtiğimiz haftalarda tutuklanan dört savcı ile dönemin Kırıkhan Başsavcısı hakkındaki incelemesini tamamladı. Dönemin Adana Cumhuriyet Savcıları Süleyman Bağrıyanık, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca ile eski Başsavcı Kavalcıoğlu hakkında meslekten ihraç talep eden müfettişler 5 isim hakkında yargılama izni de istedi.
Başmüfettiş Arif Sami Kaya ile Müfettişler Mustafa Topaloğlu ve Veysel Kaçmaz'ın hazırladığı 438 sayfalık raporda savcılara yöneltilen suçlamalar şöyle: "Adana'da casusluk iddiasıyla yargılanan asker sanıklarla birlikte planlı ve sistematik bir şekilde yürütülen bir organizasyonun parçası olarak, MİT'in yasal olarak gerçekleştirdiği devlet sırrı niteliğindeki… tırlarda usul ve yasaya aykırı olarak arama yapmak, yaptırmak… görüntü ve numune aldırmak suretiyle bu görüntü ve bilgilerin basın yayın organlarında yer almasına sebep olmak… devletin gizli sırlarını ifşa etme kastı ile hareket ederek, mesleğin şeref ve onurunu bozan eylemlerde bulundukları tespit edilmiştir."
Müfettişlerin ihraç ve yargılama izni istedikleri raporun, Perşembe günü HSYK 2. Dairesi'nin gündemine alınması bekleniyor. nbsp;
HSYK Müfettişlerinin, dönemin Adana İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay, dönemin Ceyhan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdal Yılmaz, dönemin Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kubilay Ayvaz hakkında da yargılama izni talep ettiği öğrenildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...