Göksu ve Kabaktepe İmamoğlu'na yüklendi: İstanbul'un dört yılı heba oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Göksu ve Kabaktepe İmamoğlu'na yüklendi: İstanbul'un dört yılı heba oldu

GÜNDEM Haberleri

İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Göksu ve İl Başkanı Kabaktepe “İstanbul’un Kaybolan Yılları” toplantısında İmamoğlu yönetiminin dört yıllık karnesini açıkladı. Göksu “Yüreğin yetiyorsa çık 2024’te İstanbul’a yeniden adayım de” çağrısını yaptı.

İBB AK Parti Grup Başkan Vekili M. Tevfik Göksu ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe birlikte düzenledikleri basın toplantısı ile İBB yönetiminin dört yıllık karnesini açıkladı. “İstanbul’un Kaybolan Yılları” başlığıyla gerçekleştirilen toplantıda Başkan Göksu, Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul’un son dört senede nasıl yönetildiğine dair verilere dayalı teknik değerlendirmelerde bulundu.

“Anlatacaklarımın tamamı belgelere dayalı, tamamı medya tarafından kayıt altına alınmış ve tamamı tüm İstanbulluların bizzat gördüğü ve yaşadığı konulardır” diyen Göksu, İmamoğlu’nun İstanbul’da sadece reklam yaptığını, İstanbulluya dört yıl kaybettirdiğini ve kariyer planını sürekli değiştirdiğini belirtti.

KARİYER PLANI SÜREKLİ DEĞİŞİYOR

Tevfik Göksu “Sayın İBB Başkanı’nın dört yılına baktığımızda hiçbir konuda bir adanmışlık, sorumluluk hissetme ve sözünde durma gibi tavırlar göremiyoruz. İBB Başkanı şehrin kendisine değer katması için sadece halkla ilişkiler ve reklam yaptı. Bu şehri bir kariyer basamağı olarak gören, cumhurbaşkanı yardımcılığı, CHP Genel Başkanlığı gibi pozisyonlara soyunan İBB Başkanı maalesef bu şehre dört yıl kaybettirdi. Tabii ki kendisi de kaybetti. Bunu kendisi de çok iyi biliyor ve artık parti başkanlığı için web siteleri açmaya başladı. Kariyer planı sürekli değişen, part-time işleri değişen bir kişiden hiçbir kuruma ve şehre fayda gelmez, kendileri de bir yere gelemez” dedi.

Göksu ve Kabaktepe İmamoğlu'na yüklendi: İstanbul'un dört yılı heba oldu

İNKÂR, İFTİRA, ALGI...

İBB Başkanı İmamoğlu’nun inkâr, iftira ve intihal siyaseti yaptığını söyleyen Göksu “Yaklaşık dört yıldır kendisine ait özgün bir hizmet ortaya koyamayan Ekrem İmamoğlu, AK Parti dönemine ait ne kadar proje varsa ‘Ben yaptım’ algısıyla bu açığını kapatma yolunu seçti. Bizim başlattığımız metro hatlarına bir metre bile yeni metro hattı ekleyemedi. Partizanlık yapıp yandaşlarını kolladı. Algı, şov ve reklam yaptı” diye konuştu.

O PARAYLA NELER YAPILIRDI?

Göksu, İmamoğlu’nun İstanbul’a kaybettirdiği ve geriye götürdüğü; mali performans- bütçe, deprem ve kentsel dönüşüm meselesi, ulaşım-trafik, yeşil-çevre, yatırımlar, sosyal yardımlar konularındaki sayısal verileri paylaştı. Göksu “İBB’nin dört senede harcamış olacağı bütçeyle yaklaşık 250 kilometre ilave metro hattı yapılabilirdi. Yaklaşık 300 bin konut inşa edilebilirdi. Dört yılda sadece reklam için harcadığı 3,8 milyar TL ile 2 bin 533 adet konut, 31 bin 276 araçlık otopark, 633 adet otobüs alınabilirdi” dedi.

TEKRAR GEL ADAY OL

İBB Başkanı İmamoğlu’na seslenen Göksu “İstanbul’un kaybolan dört senesinin, İstanbul’un algı ve yalanlarla kirletilen havasının, İstanbul’un kuruyan yeşil alanlarının, kirliliğe teslim olan denizlerinin, yapılmayan yatırımlarının, bozulan, yanan, çalışmayan otobüslerinin, duraklarda çaresizlik içinde bekletilen İstanbulluların, velhasıl İstanbul’un tüketilen umudunun hesabını vermeden bir yere gidemezsiniz. Gitmemelisiniz. 2019’da ‘Her şey çok güzel olacak’ diye aldattığınız ve umutlarıyla oynadığınız İstanbulluların 2024’te size söyleyeceklerini duymadan hiçbir yere gitmeyin ve hatta yüreğiniz yetiyorsa çıkın, İstanbullulara ‘Bir yere gitmiyorum, ben 2024’te İstanbul’a yeniden adayım’ deyin” şeklinde konuştu.

KABAKTEPE: MİSAFİR BAŞKAN, ZİHNİYETİ İLE BİRLİKTE ARTIK GİDİCİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, CHP’li İBB’nin dört yıllık süreçte tabiri caizse vize sınavlarında düşük not aldığını, final sınavlarında ise daha da başarısız olacağını ifade etti. Başkan Kabaktepe “İstanbullular; aksayan ulaşımdan, sinek istilalarından, partizanca yönetimden, mukaddesat düşmanlığından, İstanbul kültürüne aykırı tavır ve davranışlardan yorulmuştur. Ne yazık ki durum hiç iç açıcı değil kaybolan koca dört yılın telafisine hemen geçmemiz gerekiyor. İşte burası umudumuzun arttığı alan. Zira bu misafir başkan artık gidiyor. Zihniyeti ile birlikte gidiyor. Bu başkan artık son günlerini sayıyor. Kendisine tavsiyemiz ihtirasını heva ve heveslerini bir bavula doldurup yolculuk hazırlıklarına başlamasıdır” dedi.

İstanbul’un 2024’te ehil kadrolara kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Kabaktepe “İstanbul’un AK kadrolara kavuşma vakti geldi. İşte bu yüzden emin ve kararlı şekilde yeniden İstanbul diyor ve gelişimizi şimdiden muştuluyoruz. Bu uğurda gece gündüz çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...