Göçmene kışkırtma çabası

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Göçmene kışkırtma çabası

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ

Ümit Özdağ ve taraftarları göçmen karşıtlığı üzerinden provokasyon yapıyor. Yabancı istihbarat servisleri ve terör örgütleri ise fasit döngüyü körüklüyor. Güvenlik uzmanlarına göre, gelişmeler ciddi güvenlik riskleri barındırıyor.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Göçmen karşıtlığı üzerinden bilinçli şekilde yayılan nefret dalgası, Türkiye’nin istikrarını tehdit eder duruma geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sosyal medyada örgütlenen üç-beş şarlatanın milletimizi birbirine düşürerek ülkemizi yangın yerine çevirme çabalarını başlarına çalacağız” diyerek sert çıktığı faşist dalganın başını Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Demokrat Partili İlay Aksoy gibi isimler çekiyor.

ARKASINDA KİMLER VAR?

Provokatörler, sosyal medya hesaplarından iç savaş çığırtkanlığı yapıyor. Bunlar arasında bulunan bazı grup öncülerinin gasp, yaralama, haraç, uyuşturucu kullanma ve pazarlama, hırsızlık gibi suçlara bulaşmış olduğu görülüyor. Kimileri mültecilere ait ev ve işyeri bilgileri paylaşarak karmaşa amaçlı eylemler için vatandaşları kışkırtıyor. Güvenlik uzmanlarına göre, Türkiye’nin huzurunu tehdit eden toplumsal sabote girişimlerinin arkasında İran, İsrail ve Suriye istihbaratı ile FETÖ, PKK, DHKP-C, Hizbullah terör yapıları da bulunuyor.

MOSSAD AJANI İDDİASI

Ümit Özdağ’ın Mossad ajanı olduğu iddia edilen Emniyet İstihbarat Eski Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, “Onun yabancı istihbarat servisleriyle ilişkisi Mossad’dan ibaret değil. Özdağ’a bir görev verildi, o da buna uygun işler yapıyor. Şu çok iyi bilinmeli ki bu olan bitenler bir beşinci kol faaliyeti” dedi.

Göçmene kışkırtma çabası
Deniz Büstani’nin Acilciler terör örgütü ile yakın ilişkisi bulunuyor.

KARMAŞIK BAĞLANTILAR

Güvenlik kaynaklarına göre; Ümit Özdağ’ın Suriye istihbarat örgütü El Muhaberat ile bağlantısı bulunuyor. Bu bağlantısını Baas partisi yöneticilerinden Türkiye karşıtı Halaf Muftah’ın damadı Deniz Büstani sağlıyor. Şebbiha yapılanmasını sık sık ziyaret eden Büstani, rejim unsurları ile birlikte zafer pozları veren bir figür. Ümit Özdağ’ın da sıkı ziyaretçileri arasında yer alan ve birlikte fotoğraflar çektiren Büstani, İlay Aksoy, basketbolcu Kemal Canbolat, Fatih Koparan gibi isimleri de kullanarak rejim propagandası yaptıran şahıs olma özelliği taşıyor. Büstani aynı zamanda DHKP-C Acilciler lideri bölücü terörist Mihraç Ural ile de yakın temas halinde. FETÖ, PKK, DHKP-C ve Hizbullah gibi örgütler de kaos çetesine ortak. Özellikle FETÖ’nün farklı kurumlarda gizlenen kripto elemanları bu sürecin aktif parçası. Örgüt eliyle açılmış binlerce bot hesap bulunuyor. DHKP-C, Hizbullah ve PKK da sahada boş durmuyor. Kesep, İran, Kamışlı, Kobani hattından Türkiye’ye silah sokmaya çalışan terör ittifakı aynı zamanda milyonlarca dolarlık uyuşturucu trafiği ile birlikte insan kaçakçılığının merkezinde yer alıyor. İran istihbaratı ve Suriye El Muhaberatı da bu karanlık ilişki ağına etkin destek sağlıyor.

AYNI AMACA HİZMET EDİYORLAR

Ortadoğu Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal, ırkçı nefretin terör boyutu kazandığını ve Türkiye’nin millî bütünlüğü ve istikrarını tehdit eder hale geldiğini söyledi. Uysal, “Eskiden sorunlar rejimler arası olurdu. Şimdi içeride estirilen ırkçı şiddet, halkları düşman etme boyutuna geldi. Arap coğrafyası ve Afrika’dan gelen öğrenciler, turistler, iş adamlari bile açık hedef haline getiriliyor. Ukrayna savaşı ile yeniden şekillenen küresel denge ve Ortadoğu’daki proaktif rolümüz bize tarihî fırsatlar sunuyor. Bu değişim Türk dünyası ile birlikte liderlik şansı sunuyor. Bu nefret sarmalı ise kültürel, siyasi, ekonomik, askeri ve stratejik niteliğimizi sarsmaya yönelik bir projenin ürünü. Yabancı istihbarat servisleri ve terör aparatları bu amaçla seferber olmuş durumda. Gelişmeler ciddi güvenlik riskleri barındırıyor. Bölge barışının geleceği, yeniden şekillenen enerji koridorları ve ekilen düşmanlık tohumları zaten her şeyi yeterince açıklıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Göçmene kışkırtma çabasıDeniz Büstani ve Ümit Özdağ

AĞIR FATURA ÖDEYEBİLİRİZ

Prof. Dr. Uysal’a göre: “Sığınmacıların geri gönderilmesi haklı bir talep. Bunun şartlarının oluşmaması durumunda Türkiye çok daha ağır bedeller öder. Projesiz, plansız geri gönderme durumunda gidenler rejim tarafından aleyhte faaliyetlere alet edilebilir. DHKP-C, PKK, Hizbullah gibi illegal yapılar bunları istismar edebilir. Irkçı sarmalın toplumsal barışa tehdidi durumunda sınırımızda çok ağır güvenlik riskleri ortaya çıkar. Bizim Karabağ, Türk dünyası, Kıbrıs, Libya, Akdeniz başta olmak üzere sancılı dosyalarla ilgili İslam dünyasına ciddi ihtiyacımız var ve yanımızda olmalarını sağlamak büyük önem arz ediyor. Bu, bizi daha güçlü kılar. Ortaya çıkan şiddet ve nefret görüntülerinin ülkemizin itibarını sarsmak dışında hiçbir getirisi olmaz.”

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...