Go-kart işletmecileri federasyon kuruyor

Go-kart işletmecileri federasyon kuruyor

GÜNDEM Haberleri

Art arda yaşanan kazalar ve yasal boşluk yüzünden zor durumda kalan go-kart işletmecileri, kendi federasyonlarını kurmak için harekete geçti.

Sakarya'daki bir alışveriş merkezinin otoparkında bulunan go-kart pistinde üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğan'ın ölümü, diğer pist işletmecilerini alarma geçirdi. Talihsiz kazanın ardından acil olarak İstanbul'da toplanan go-kart işletmecileri, bundan sonra benzer olayların yaşanmaması için alınacak önlemleri görüştü. Almanya'dan ithal ettiği mini yarış araçlarıyla sektörün yaklaşık yüzde 80'ine hitap eden Dedkar şirketinin İstanbul'daki merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, sektördeki önde gelen 25 işletmeci katıldı. Türkiye Motor Sporları Federasyonu'nun (TOSFED) eğitim ve pistlerin denetimi konusunda yetersiz kaldığı görüşünü dile getiren işletmeciler, 'Go-Kart Federasyonu' kurma kararı aldı. Öncelikle 7 ilde dernek kurulacak, ardından bu dernekler federasyon çatısı altında toplanacak. Küçük ihmaller sebebiyle sektörün büyük yaralar aldığını belirten go-kartçılar, federasyon sayesinde işletmelerin yapısı, güvenlik ve eğitim gibi konularda çok daha sıkı önlemler uygulayacak. "TOSFED TAVSİYECİ" Türkiye'de halihazırda go-kartla ilgili mevcut yasal mevzuat bulunmuyor. Bundan dolayı da belediyelerden "eğlence tesisi" adı altında ruhsatlandırılıyor. TOSFED, bu tür ticari işletmeler ile ilgili kendisine yasalarca görev verilmemiş olmasına rağmen; çıkardığı 'Hobi Karting Pist Yönetmeliği' ile başvuru yapan işletmelere güvenlikle ilgili yön gösteriyor; yani sadece 'tavsiye'de bulunuyor. Ancak bu tavsiye de işletmenin standartlara uygunluğu ile sınırlı... İşletmenin nasıl yapılacağı, go-kart araçlarının güvenliği konusunda ise TOSFED'in bir önerisi yok. Bu sebeple TOSFED, "Parayı ver, lisansı al" eleştirilerine uğruyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...