Gizli tanık: Hedef bendim

Gizli tanık: Hedef bendim

GÜNDEM Haberleri

Lüks cipe düzenlenen saldırıda ölen 19 yaşındaki Arzu Şerifi Zindaşti'nin babası, "Tehdit alıyordum. Çocuklarıma bir şey yapılacağını düşünmemiştim" dedi.

Büyükçekmece'de dün lüks bir cipe düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, Ergenekon davasının da gizli tanığı İranlı Naci Şerifi Zindasti'nin kızı Arzu Şerifi Zindasti, son yolculuğuna uğurlandı. Acılı baba, asıl hedefin kendisi olduğunu belirterek, "Devlete uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili bilgi vermiştim" dedi. Önceki gün Hadımköy yolunda meydana gelen silahlı saldırıda sürücü Devrim Öztun'a (23) ile birlikte hayatını kaybeden Arzu Şerifi (19) için Büyükçekmece Aybars Ak Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye genç kızın babası Naci Şerif Zindasti, ailesi ve yakınları katıldı. Cenaze sonrası konuşan Naci Şerifi Zindasti, "Uluslararası kaçakçılığa yapılan çalışmalarla ilgili emniyete bilgi verilmiştir. Uluslararası uyuşturucu kaçakçıları dünyanın her yerinde at koşturuyorlar. Türkiye dahil her yerin pasaportunu kullanıyor, yurt dışında geziyorlar. Devlete bu konu ile ilgili bilgi vermiştim. Tehdit aldım, bu konuda mesaj aldım. Beklediğim bir şeydi ama çocuklarıma bir şey yapılacağını düşünmemiştim. Hedef bendim ama kızıma saldırdılar" dedi. Naci Şerifi, 24 Eylül 2007'de İstanbul Büyükçekmece'de jandarmanın düzenlediği operasyonda 75 kilo eroinle yakalanıp tutuklanmıştı. 21 Ekim 2010'da "terazi" kod adıyla gizli tanık olarak Zekeriya Öz'e ifade veren Zindaşti, uluslararası bir uyuşturucu kaçakçılığı şebekesi ile ilgili emniyete ihbarda da bulunmuştu. Polis, saldırının yüklü miktarda uyuşturucu yakalanmasını sağlayan Zindaşti'yi öldürmek için düzenlendiği ihtimali üzerinde duruyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...