Gizli kahramanlar: 74 kişinin hayatını kurtardılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gizli kahramanlar: 74 kişinin hayatını kurtardılar

GÜNDEM Haberleri

Enkazdaki çalışmalarda kullanılan köpekler, onlarca insanın hayatını kurtardı. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Arama Kurtarma'nın 4 köpeği de 39 bölgede kurtarma çalışmalarına katıldı. Canlı arama kurtarma köpekleri, 74 kişinin enkazdan sağ çıkarılmasını sağladı.

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarında kokuya duyarlı köpeklerin önemi çok büyük. Bu yüzden ekipler, enkazda köpeklerle arama yapıyor.

Gizli kahramanlar: 74 kişinin hayatını kurtardılar

39 BÖLGEDE CAN KURTARDILAR

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Arama Kurtarma (PAK) ekibinde yer alan "Işıl", "Hermes", "Haçiko" ve "Max" isimli 4 köpek, birçok kişiye umut oldu. PAK ekibinden Onur Önler, depremin ardından 4 personel ve köpeklerle çalışmalara katıldıklarını belirtti. Önler, köpeklerin canla başla depremzedeler için çalıştığını ifade ederek "Bugüne kadar 39 enkazda görev yaptık. 74 vatandaşımızın kurtarılmasına vesile olmuşuz" dedi.

Gizli kahramanlar: 74 kişinin hayatını kurtardılar

"ONLAR BİZİM YARIMIZ"

PAK Köpek Eğitim Merkezi'nde yaklaşık 2 yıl önce canlı insan arama kurtarma kursuna katıldıklarını anlatan Önler "Köpeklerle birlikte hareket ediyoruz. Onlar bizim diğer yarımız gibi bir şey oluyor. Şu ana kadar birçok ülkenin ekiplerini gördük. Avusturya, Macaristan, İsrail, Çin ekiplerinin köpekleriyle enkazlarda arama kurtarma yaptık" diye konuştu.

 (AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...