Gezi'de olan esnafa oldu

Gezi'de olan esnafa oldu

GÜNDEM Haberleri

İlçede normalleşmeyi sağlamak için çalıştıklarını belirten Misbah Demircan, 'Beyoğlu esnafı ile biz bir aileyiz. El birliği ile sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz' dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gezi Parkı eylemleri sebebiyle sıkıntılı günler yaşayan Beyoğlu esnafıyla bir araya geldi, problemlerini dinledi. Talimhane'deki Martı Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, Taksim ve çevresinde yaşanan olayların yansımaları konuşuldu. Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Demircan, son bir ayda yaşananların esnafı bir hayli zora soktuğunu ifade ederek, bölgede son bir haftadır normalleşme süreci yaşandığını söyledi. Demircan, bir ayda yaşanan kayıplar ve oluşan algının kırılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, İstanbul'u ziyarete geleceklere bu normalleşmenin anlatılması gerektiğini kaydetti. 3 saat boyunca 500 esnafı dinlediğini belirten Demircan, "Beyoğlu'nda yaşayan insanlar olarak biz bir aileyiz. Esnafımız bu toplantıyla moral buldu. Bu moral motivasyonla önümüze bakmaya, işlerimizi yoluna koymaya devam edeceğiz" dedi. Talimhane Otelciler Birliği Başkanı Dursun Özbek de, otellerin olaylar sebebiyle kayıplaryaşadığını belirterek, "Şu anda Talimhane'de doluluk oranı yüzde 30-35'lerde. Haziran ayındaki doluluğumuz normalde yüzde 90-95'lerde iken, kongrelerin iptaliyle bu ortalama düştü" diye konuştu.
GEREKEN TEPKİYİ VERMELİYDİK
Beyoğlu esnafı toplantı boyunca sıkıntılarını dile getirirken, bazı işletmeciler olumsuz imajın yabancı basının yayınları yüzünden oluştuğunu dile getirdi. Bazı dükkan sahipleri de özeleştiri yaparak, olaylar boyunca gereken tepkiyi veremediklerini söyledi. Bazı işletmeciler ise, kısa süre içinde festivaller düzenlenmesini, otelciler ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bir araya gelmesini ve bando eşliğinde esnaf yürüyüşü yapılmasını istedi. nbsp;İSTANBUL AA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...