Gezi zekâlıların 6’sı tutuklandı

Düzenleyen:
Gezi zekâlıların 6’sı tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükada’da, ikinci bir Gezi kalkışmasının planın yapıldığı gizli toplantıda gözaltına alınan 2’si yabancı uyruklu 10 şüpheliden 6’sı tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 5 Temmuz’da Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Büyükada’da gözaltına alınan ve daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen, biri Alman ve biri İsveç uyruklu, 10 şüpheli savcılık sorgularının ardından utuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüphelilerden Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, Günal Kurşun, Özlem Dalkıran, Veli Acu, Ali Garavi ile Peter Steudtner, gizli tanık ifadesi, yazışma içerikleri, HTS kayıtları, teşhis tutanakları dikkate alınarak üzerlerine atılı suçu işledikleri hususunda kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu gerekçesiyle ‘’silahlı terör örgütüne yardım etme’’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Nalan Erkem, Şeyhmus Özbekli, Nejat Taştan, İlknur Üstün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihanet toplantısına ilişkin bir soru üzerine “15 Temmuz’un devamı niyetinde bir toplantıydı” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...