Gezi Parkı'nı sosyal ağlardan provoke edenler yakalanıyor

/ Kaynak: AA
Gezi Parkı'nı sosyal ağlardan provoke edenler yakalanıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden halkı kin ve nefrete teşvik ettikleri iddiasıyla İzmir'de 24 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) nbsp;Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların protesto edilmesi nbsp;sırasında sosyal paylaşım sitelerini kullanarak asılsız haber yaydıkları nbsp;belirlenen 38 kişinin yakalanması için başlatılan çalışma kapsamında, 16 kişinin nbsp;ardından 9 kişi daha gözaltına alındı. Şüpheliler, KOM Şübe Müdürlüğü'ne getirilirken, 13 kişinin de arandığı nbsp;belirtildi. Bu arada, gözaltına alınan şüphelilerin yakınları ile CHP İl Başkanı nbsp;Ali Engin, KOM Şube Müdürlüğü binasına geldi. Engin, gazetecilere yaptığı açıklamada, gözaltına alınan kişilerle nbsp;ilgili bilgi almak için buraya geldiğini belirterek, şöyle konuştu: ''Gözaltına alınanlar arasında partimize mensup kişiler yok ama bütün nbsp;İzmirliler bizi ilgilendiriyor. Halkı gösteriye davet etmekle suçlanıyorlar. Eğer nbsp;bu suçsa bu suçu aslında İzmirliler olarak birlikte işledik. Önemli bir şey nbsp;olduğunu sanmıyorum. Yarın serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Biz, adaletsizlik nbsp;olmasın, insan hakları ihlali olmasın diye burdayız." Gözaltına alınanların yakınlarının KOM Şube Müdürlüğü binası önündeki nbsp;bekleyişleri sürüyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...