Gezi Parkı'nda iftar girişimine polis müdahalesi

Gezi Parkı'nda iftar girişimine polis müdahalesi

GÜNDEM Haberleri

Polis, 'Yeryüzü İftarları' adı altında düzenleneceği duyurulan iftar öncesi, Taksim Gezi Parkı'na girişi kapattı.

Gezi Parkı 'nda iftar yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Polis, 'Yeryüzü İftarları' adı altında düzenleneceği duyurulan iftar öncesi, Taksim Gezi Parkı 'na girişi kapattı. Parkta bulunanlara herhangi bir müdahalede bulunmayan polis, parka girişlere ise kalkanlarıyla oluşturduğu barikatla engel oldu. nbsp;Polis, Gezi Parkı'na girmekte ısrar eden grubu, kalkanlardan oluşturulan barikatla İstiklal Caddesi girişine kadar geriletirken, barikatı aşmayı başaran 3 kişiyi gözaltına aldı. Gezi Parkı'na girmek isteyen grup, polisin engellemesini çeşitli sloganlar atarak protesto etti. Grup daha sonra İstiklal Caddesi girişinde iftar sofrası kurdu. Aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve yazar İhsan Eliaçık'ın da bulunduğu grup, polisin Gezi Parkı'na girmelerine izin vermemesi nedeniyle bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti.
Burada bir süre daha polis ile Gezi Parkı'nda iftar yapma konusunda konuşan gruptakiler, buna izin verilmemesi üzerine, beraberlerinde getirdikleri gazeteleri İstiklal Caddesi girişinde yere sererek sofra kurdu. Grubun iftar sofrasında domates, salatalık, sigara böreği, su ve üzüm bulunduğu görüldü.
"SİYASİ BİR KARAR"
Basına açıklama yapan Milletvekili Levent Tüzel, "Yeryüzü Sofrasını kuran arkadaşlar bizi davet etti. Biz de icabet etmek istedik. Polis, parkta iftar yapmamıza izin vermedi. Bunun hukuki bir tarafı yok. Bu, siyasi bir karardır. İnsanlık ve gelecek adına, Ortadoğu halkları demokrasi istiyor. Yalanlarla ülkenin yönetilmesini istemiyoruz. Alanlar, ezilen halklara açılsın" dedi.
SEMBOLİK MEZAR TAŞLARI KALDIRILDI
Öte yandan Gezi Parkı'nda bir grup tarafından, daha önce yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için oluşturulan ve üzerinde ölen kişilerin isimlerinin bulunduğu sembolik mezar taşları ve fotoğrafları, polisin talebi üzerine Beyoğlu Çevre Temizlik Ekipleri tarafından kaldırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...