Gezi Parkı tutuklamaları 36'ya yükseldi

Gezi Parkı tutuklamaları 36'ya yükseldi

GÜNDEM Haberleri

Gezi Parkı olayları nedeniyle gözaltına alınan 9 esp üyesi tutuklandı. Olaylarla ilgili ülke genelinde tutuklananların toplam sayısı ise 36'ya yükseldi.

Gezi Parkı olaylarına karıştıkları gerekçesiyle yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve emniyetteki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edilen 34 Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP)'liden 9'u tutuklandı. nbsp;Emniyetteki ifadelerinin ardından dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen 34 ESP'liden 17'si serbest bırakılmıştı. Diğer 17 kişi ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme, Sıtkı Güngör, Okan Danacı, Ergün Üzüm, İmran Aydın, Şahin Yeşilırmak, Çağrı Aydoğan, Emek Ulaş Suna, Mehmet Kara ve Emre Kaya hakkında tutuklama kararı verdi. 8 kişi ise serbest bırakıldı. nbsp;İki gündür süren davalarda Gezi Parkı olayları nedeniyle toplam 27 ESP üye ve yöneticisi tutuklandı. Olaylarla ilgili ülke genelinde tutuklananların toplam sayısı ise 36'ya yükseldi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...