Gezi Parkı olayları Önder'in başını mı yedi

Gezi Parkı olayları Önder'in başını mı yedi

GÜNDEM Haberleri

Taksim Gezi Parkı olaylarının en önemli simalarından biri olan BDP'li Sırrı Süreyya Önder'in, İmralı'dan veto yediği iddia edildi

Gezi Parkı olaylarını tetikleyen ağaç eyleminin en önemli siması BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan tarafından veto edildiği iddia edildi. Barış süreci görüşmelerinde Kadil ile İmralı arasında mektup taşıyan Önder'in, son olaylarda fazla öne çıkması Öcalan'ın tepkisine neden oldu. BDP'nin İmralı Heyeti'nin değişmez ismi İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, bugün gerçekleşen 6'ıncı ziyarette yer almıyor. İmralı kulislerine yansıyan bilgilere göre Öcalan'la PKK'nın 8 Mayıs'ta başlayan Türkiye'den Irak Kürdistanı'na "Geri Çekilme" sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunacak BDP'nin İmralı heyetinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan bulunuyor.
VETO MU YEDİ
Sırrı Süreya Önder'in Gezi Parkı eylemleri sırasında üstlendiği rol nedeniyle İmralı'ya gidişinin Başbakan Erdoğan'ın da bilgisi dahilinde Adalet Bakanlığı yetkileri tarafından veto edildiği iddialar arasında yer aldı. Polis kontrolünde parka girmeye çalışan iş makinalarının önüne geçerek Gezi Parkı Direnişi'ni de başlatan isim olarak nitelendirilen Önder, süreç kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanvekili Bülent Arınç'la buluşmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...