Gezi Parkı eylemcileri Beşiktaş'ta polise saldırdı

/ Kaynak: AA
Gezi Parkı eylemcileri Beşiktaş'ta polise saldırdı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dolmabahçe'ye doğru inen gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Polise taş ve şişe atan göstericilerden çoğu gözaltına alındı.

Beşiktaş'ta gösterici gruba müdahale eden polis, çok nbsp;sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gümüşsuyu Caddesi'nden Dolmabahçe'ye doğru inen gösterici gruba, Çevik nbsp;Kuvvet ekipleri biber gazı ve TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. nbsp;Polise taş ve şişe atan göstericiler, Maçka Parkı'na doğru kaçarak dağıldı. Polisin Dolmabahçe'ye çekilmesinin ardından tekrar toplanan nbsp;göstericiler, Gümüşsuyu Caddesi'nin girişine geldi. Göstericiler, İnönü Stadı'nın nbsp;alt kısmına kadar inerek, caddenin karşısındaki polislerle yoğun şekilde havai nbsp;fişek attı. Polis ekipleri bunun üzerine yine gruba müdahalede bulundu. nbsp;Polislerden bir bölümü İnönü Stadı'nın arkasından, diğer kısmı ise Kabataş'tan nbsp;dolaşıp parkın etrafını sararak, göstericileri İTÜ kampüsünde sıkıştırdı. Burada nbsp;çok sayıda göstericiyi gözaltına alan polis ekipleri, bu kişileri otobüslere nbsp;bindirerek emniyete götürdü. Bu arada, üzerinde Türk bayrağı olan bir otomobil, polis ekiplerinin nbsp;önünde refüje girdi. Polislerin yardımıyla çıkarılan otomobil, yoluna devam etti. Müdahalenin ardından Dolmabahçe'ye çekilen polisler, İETT nbsp;otobüsleriyle değişime gitti.
Taksim'deki durum
Polisin Gümuşsuyu'nda kullandığı biber gazından etkilenenlere nbsp;Taksim'de göstericiler tarafından kurulan sağlık çadırlarında müdahale edildi. Öte yandan, Antakya'daki gösterilerde hayatını kaybeden Abdullah Cömert için Taksim Gezi Parkı' nda özel bölüm oluşturuldu. Bu bölümde Cömert'in nbsp;fotoğrafı ile ''Abdullah Cömert onurumuzdur" ve "Her yer Taksim, her yer direniş" nbsp;pankartları yer aldı.
Çeşitli sağlık malzemelerinin ücretsiz dağıtıldığı Gezi Parkı'nda nbsp;ayrıca, isteyenlerin kitapları ücretsiz alıp okuyabileceği mini kütüphane nbsp;oluşturuldu.
Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'ndaki kalabalığın bekleyişi sürüyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...