'Gezi' operasyonu sürüyor, 15 gözaltı

/ Kaynak: AA
'Gezi' operasyonu sürüyor, 15 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Adana'da Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmeleri protesto etmek amacıyla düzenlenen izinsiz gösteriye katıldıkları belirlenen 15 kişi gözaltına alındı.

nbsp;Adana'da Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmeleri protesto etmek amacıyla düzenlenen izinsiz gösteriye katıldıkları belirlenen 15 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 1-16 Haziran tarihlerinde "Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında yapılan çalışmaları" protesto etmek amacıyla il merkezinde düzenlenen gösteri olaylarının teknik cihazlarla alınan görüntülerinin incelemesiyle, silahlı terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen, terör örgütünün talimatları ve çağrıları doğrultusunda protesto gösterilerinde güvenlik güçlerine saldırıda bulunan, kamu ve özel mallara zarar veren, güvenlik güçlerine etkin şekilde direnen şüphelilerin yakalanmasına yönelik bugün saat 04.30 sıralarında operasyon düzenlendiği belirtildi.

nbsp;Operasyonda 15 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda bol miktarda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildiği kaydedildi.

nbsp;Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: nbsp;"Halkımızın güven ve huzur ortamını tehdit eden terör örgütü mensuplarının eylemlerinin önlenmesi amacıyla, bu tür organizasyon içerisinde bulunan örgüt mensuplarının yakalanmalarına yönelik çalışmalar demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük bir hassasiyetle devam edecektir. Emniyet Müdürlüğümüzce terör olaylarının önlenmesi amacıyla halk desteğinin sağlanması büyük önem taşımaktadır. Teşkilatımız vatandaşlarımızdan gelen, başta 155 Polis İmdat hattı olmak üzere her türlü iletişim kanalından yapılan ihbarları titizlikle incelemekte ve değerlendirmektedir."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...