Gezi eylemcileri ile Başbakan Erdoğan'ın görüşmesi bitti - CANLI YAYIN

Gezi eylemcileri ile Başbakan Erdoğan'ın görüşmesi bitti - CANLI YAYIN

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemleriyle ilgili oluşturulan 11 kişilik heyetle görüşmesi sona erdi. Hüseyin Çelik açıklama yapıyor..

Hüseyin Çelik, 11 kişinin süre sınırı olmaksızın Başbakan'a görüşlerini aktardığını belirtti. nbsp; Gezi Parkı ile ilgili nbsp; geniş bir sunum yapıldığını bu sunumlar sonrasında İstanbul Büyükşehir Meclisi'nde onaylandığını, nbsp; 2011 seçimlerinde Gezi Parkı ile ilgili planın açıklandığını anlattı. nbsp; Demokratik ve iyi niyetli eylemler yapanların taleplerinin kendileri için önemli olduğunu anlatan Çelik, bu insanların seslerinin duyulduğunu, Başbakan bakanları ve heyetleri ile birlikte 5 saate yakın bu temsilcileri dinlediğini anlattı. nbsp; Çelik, içinde şiddet olmayan tüm talepleri dinlemeye açık olduklarını söyledi. nbsp; İlgili bakanlıklar ve ilgili kurullar bu konuda ne yapması gerekiyorsa onu yapar. Kültür Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu konunun taraflarından biridir. nbsp; Bu konuyu İstanbul halkına soracağız. Olsun mu olmasın mı yapılsın mı yapılmasın mı diye soracağız. Halkın kararına soracağız. Çıkacak sonuca da saygılı olacağız. nbsp; Başbakanla görüşen heyette, Gezi Parkı'nda ilk günden bu yana yer alan ve destek veren, öğrenci ve akademisyenler de bulunuyor.

Görüşmede Başbakan'a üç bakan ve bir Genel Başkan Yardımcısı eşlik etti. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik toplantıda hazır bulundu.

Başbakan ile görüşen Gezi Heyeti'nde yer alanlar:

Ahmet Mümtaz Taylan - Oyuncu ve yönetmen
Hale Çıracı - MİMAR
Kutluğ Ataman - YÖNETMEN
Nil Eyüpoğlu - ÖĞRENCİ
Rümeysa Kiger - SANAT YÖNETMENİ
Selva Gürdoğan - MİMAR
Zehra Öney - MEDYA UZMANI
Zülfikar Kürüm - ÖĞRENCİ
İpek Akpınar - AKADEMİSYEN
Bülent Peker (Başbakan'a mektup yazan AK parti üyesi)
Betül Tanbay - MATEMATİK PROFESÖRÜ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...