Gergerlioğlu teslim olmazsa görüldüğü yerde gözaltına alınacak

Gergerlioğlu teslim olmazsa görüldüğü yerde gözaltına alınacak

GÜNDEM Haberleri

Hakkında mahkemece verilen kesinleşmiş cezaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin Genel Kurul’da okunmasının ardından milletvekilliği düşen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezasının infazı için 10 gün içinde teslim olmaması durumunda, görüldüğü yerde yakalanarak adliyeye sevk edilecek.

Eski Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, vekil seçilmeden önce Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada 21 Şubat 2018’de “PKK/KCK propagandası yapmak” suçundan 2 yıl 6 ay yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezasını onanması kararının TBMM Genel Kurulunda okunmasıyla Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü. Karara ait yazının 19 Mart 2021 tarihinde ulaştığı Kocaeli Cumhuriyet Başavcılığı ise hükmün infazı için 19 Mart 2021 tarihinde hükümlünün MERNİS adresine çağrı kâğıdı çıkardı. Çağrı kâğıdının tebliğinden itibaren 10 gün içerisinde teslim olması beklenilen Gergerlioğlu, teslim olmaması durumunda hakkında yakalama kararı çıkarılacak. Kararın ardından ise Gergerlioğlu görüldüğü yerde yakalanarak adliyeye sevk edilecek.
Bu arada vekilliği düştükten sonra başlattığı Meclis’i terk etmeme eylemi polis tarafından sonlandırılan Gergerlioğlu şovuna devam ederek “Ben tanınan, bilinen bir insanım. Yerim yurdum belli.  Ve kendim teslim olmayacağım" dedi.
Gergerlioğlu “Milletvekilliğinin düşürülmesi işleminin iptali” talebiyle bugün Anayasa Mahkemesine başvuracağını söyledi. Kocaeli İHA

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...